Z javnim razpisom do spodbujanja kompetenc podjetnosti v gimnazijah

Z javnim razpisom do spodbujanja kompetenc podjetnosti v gimnazijah

21. 11. 2017

Vir in informacije: STA, 13. 11. 2017, www.sta.si

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je 3. novembra 2017 objavilo javni razpis za sredstva za krepitev kompetenc podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v gimnazijah, ki bo omogočil lažjo zaposljivost po končanem šolanju. Vrednost razpisa je 2,7 milijona evrov, rok za oddajo vlog pa 4. december 2017.

Namen razpisa je omogočiti šolajočim čim več praktičnih izkušenj že v času šolanja, povezovati šolsko okolje z različnimi deležniki v okolju, mlade naučiti, kako delovati proaktivno, samoiniciativno in kako prenašati znanje tudi izven šolskega okolja. Zato želijo z razpisom združiti šolske akterje s ključnimi deležniki v okolju, predstavniki gospodarstva, nevladnih organizacij in raziskovalnih institucij.

Rok za oddajo vlog za dodelitev sredstev je 4. december 2017 do 12. ure. Razpisna dokumentacija in dodatne informacije o razpisu so na voljo na spletni strani ministrstva.

Za vse zainteresirane predstavnike institucij bodo v torek na ministrstvu pripravili informativni dan, na katerem bodo predstavili vsebinski in tehnični del razpisa ter odgovorili na vprašanja zainteresirane javnosti.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj