V Koper prihaja Model M Slovenija

V Koper prihaja Model M Slovenija

10. 10. 2017

Vir in informacije: Portal mlad.si, 9. 10. 2017, http://mlad.si/

11. oktobra 2017 bo v Kopru potekalo informativno srečanje za vključitev mladih v program usposabljanja za podjetništvo, nevladništvo in aktivno iskanje zaposlitve.

V Obalno-kraški regiji bo program usposabljanja projekta Model M Slovenija za nevladništvo, podjetništvo in aktivno iskanje zaposlitve potekal od 17. oktobra do 20. novembra letos, in sicer v prostorih Središča Rotunda, so. p., v Kopru, ki je tudi regionalni partner tega projekta.

Informativna delavnica za vse zainteresirane iz regije bo potekala v Kopru, 11. oktobra 2017, ob 10.30 uri v Kariernem središču, Zavoda RS za zaposlovanje – Območna služba Koper, Kmečka ulica 2, Koper, kjer bodo mladi pridobili vse potrebne informacije! Število vpisnih mest je omejeno (20-30), zato mlade vabijo, naj se prijavijo čim prej.

Na tem brezplačnem usposabljanju se bodo mladi povezali s podjetniki, nevladniki in dosedanjimi udeleženci projekta ter tako hitreje prišli do zaposlitve. V Celju, Ljubljani in Murski Soboti se je projekta doslej udeležilo skupaj 55 oseb, 18 jih je že dobilo zaposlitev, nekateri so se zaposlili še pred iztekom programa usposabljanja. 

Model M Slovenija pomeni biti mlad in biti vzor drugim, kako inovativno najdeš zaposlitev ali ustvariš svojo lastno. V okviru projekta, ki ga od 1. avgusta lani organizira Inštitut za razvoj družbene odgovornosti v sedmih statističnih regijah po Sloveniji, se lahko vključijo mladi brezposelni v starosti od 24. do 29. let z najmanj srednješolsko izobrazbo. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija – Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Traja od 1.8.2016 do 15.9.2018, z njim pa želijo organizatorji za večjo zaposljivost in zaposlenost usposobiti vsaj 140 mladih in zaposliti vsaj 32 mladih v sedmih statističnih regijah.

Vsi zainteresirani se lahko prijavijo preko FB in spletne strani projekta Model M Slovenija ali pa poiščejo dodatne informacije na svoji enoti Zavoda RS zaposlovanje, ki je podporni partner projekta, oz. pri organizatorju projekta Inštitutu za razvoj družbene odgovornosti IRDO. Udeležba je za mlade brezplačna, število udeležencev je omejeno na največ 30 v posamezni regiji. Na ta način se vzpostavlja model sodelovanja, po katerem bodo lahko v regiji partnerji kasneje sami večkrat letno izvajali izobraževanja za mlade brezposelne.

Prijava: E-naslov za prijave kandidatov: info@irdo.si.

Dodatne informacije: IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, Kontaktna oseba: mag. Anita Hrast, GSM: 031 344 883, e-pošta: anita.hrast@irdo.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj