Brezplačna delavnica - »Prihodnost dela / The future of work: s hitrostjo reaktivca«, Portorož

Brezplačna delavnica - »Prihodnost dela / The future of work: s hitrostjo reaktivca«, Portorož

26. 09. 2017

Datum: 29. september 2017, od 14.00 do 17.30 ure

Kraj: Kongresni center Portus v Hotelu Slovenija (dvorana James Cook), Obala 33, Portorož

»KOMPETENTNA SLOVENIJA« v okviru programa Kompetenčni centri za razvoj kadrov 2.0 omogoča brezplačno delavnico z naslovom: »Prihodnost dela / The future of work: s hitrostjo reaktivca«, ki bo potekala v petek, 29. septembra 2017, od 14.00 do 17.30 ure, v Kongresnem centru Portus v Hotelu Slovenija (dvorana James Cook), Obala 33, Portorož.

Stroji postajajo pametnejši in lahko opravijo veliko naših opravil. A ene stvari ne zmorejo: razumeti, kako ljudje delujemo. Niso ljudje in ´zamujajo´ velik del našega sodelovanja. Na delavnici boste na delo pogledali iz prihodnosti. Spoznali in razumeli boste nove okoliščine trga dela: kaj je za njih značilno in kakšno preobrazbo bo moral narediti vsak med nami. Manager, direktor, vodja, zaposleni, inženir, tehnik, proizvodni delavec, finančnik, računovodja. Preverili se boste v ustvarjalnosti - 3. najpomembnejši kompetenci sodobnega časa in na sebe in svojo vlogo v podjetju pogledali drugače.

Kaj boste izvedeli na delavnici:

  • Zakaj je tehnologija lažji del digitalne preobrazbe.
  • Kdo in kako bo posameznik uspešen v novih okoliščinah trga dela.
  • Zakaj je prihodnost odvisna (tudi) od talentov, starejših od 45 let in zakaj se moramo danes starejši učiti od mladih.
  • Zakaj analfabet danes ni tisti, ki ne zna brati, temveč tisti, ki se ne zna učiti.
  • Zakaj so minili časi pridnosti in je čas za hitrost, podjetnost in iznajdljivost.
  • Katere lastnosti / vrline mora trenirati večina Slovencev - med njimi je sposobnost sodelovanja.

Predavatelja:

  • Gerd Leonhard, futurist - je ustanovitelj in izvršni direktor agencije The Futures Agency ter humanist, ki ne samo razmišlja o prihodnosti, temveč nekdo, ki tam tudi biva in potuje nazaj v sedanjost, da deli z nami svoja videnja in praktično modrost. Poleg svoje glavne teme - prihodnost tehnologije in človeštva, se osredotoča na vsebine, kot so digitalni darvinizem in izzivi digitalne transformacije, preoblikovanje odnosov med ljudmi in napravami, prihodnost trga dela in delovnih mest, zasebnost v dobi velikih podatkov, delitvena ekonomija in še veliko več. Njegova glavna vloga je, da služi kot kompas, prevajalec, katalizator ali trener za njegovo občinstvo in stranke, ki jim pomaga odkriti in ustvariti želeno prihodnost. Prispevati želi k neodvisnemu vodenju in skrbnemu svetu.
  • Mag. Edita Krajnović, strokovnjakinja za vsebinski marketing in raziskovalka kulture inovativnosti - je direktorica v podjetju Mediade. Iz akademskega je leta 2000 prestopila v poslovno okolje, kjer jo je v managerskem poklicu pritegnil razvoj inovativnosti. Za izviren sistem Podjetniki v podjetju©, namenjen razvoju kulture inovativnosti in talentov, je v soavtorstvu leta 2006 prejela bronasto priznanje GZS OZ Ljubljana za inovacijo. Kot vodja metodologije Zlata nit: izbor zaposlovalca leta in Gazela: izbor najboljših med najhitreje rastočimi podjetji raziskuje značilnosti rastočih organizacij.

Prispevek Gerda Leonharda bo potekal v angleškem jeziku.

Delavnica je za udeležence brezplačna.

Prijava: Prijavite se lahko tukaj.

Ne zamudite tudi ostalih zanimivih delavnic.

Delavnico ob finančni podpori Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropske unije (Evropski socialni sklad) organizirata Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS in Združenje Manager.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj