Javno povabilo delodajalcem za izvedbo projekta v okviru programa - Aktivni do upokojitve - Spodbude za zaposlovanje starejših

Javno povabilo delodajalcem za izvedbo projekta v okviru programa - Aktivni do upokojitve - Spodbude za zaposlovanje starejših

12. 09. 2017

Objavljeno: Zavod RS za zaposlovanje, 7. 9. 2017, www.ess.gov.si

Predmet javnega povabila: Predmet javnega povabila je zbiranje ponudb delodajalcev za izvedbo projekta v okviru programa Aktivni do upokojitve, ki obsega vključevanje brezposelnih oseb iz ciljne skupine v subvencionirane zaposlitve za nedoločen čas.

Pogodba o zaposlitvi z osebami mora biti sklenjena za:

  • polni delovni čas, praviloma 40 ur na teden ali
  • delovni čas v skladu z odločbo o invalidnosti brezposelne osebe, vendar ne krajši od 20 ur na teden.

Nosilec projekta je delodajalec, katerega ponudba je sprejeta na podlagi tega javnega povabila, z vsemi svojimi registriranimi enotami in z vsemi brezposelnimi osebami iz ciljne skupine, vključenimi v zaposlitev, s katerim Zavod sklene pogodbo o izvedbi projekta v okviru programa Aktivni do upokojitve (v nadaljevanju: Pogodba o izvedbi projekta).

Namen javnega povabila: Namen javnega povabila je spodbujanje delodajalcev k trajnejšemu zaposlovanju starejših brezposelnih oseb iz ciljne skupine, in sicer za nedoločen čas oziroma za čas do izpolnitve pogojev za predčasno ali starostno upokojitev in tako osebe delovno in socialno aktivirati.

Izvedba programa Aktivni do upokojitve bo posledično prispevala k čim hitrejši in kakovostni zaposlitvi ter k socialni in delovni vključenosti starejših ter k zmanjševanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela.

Cilj javnega povabila: Cilj javnega povabila je omogočiti zaposlitev okvirno 110 brezposelnim osebam iz ciljne skupine za nedoločen čas oziroma do izpolnitve pogojev za predčasno ali starostno upokojitev.

Zaposlitve morajo biti sklenjene za čas, določen v predmetu javnega povabila (1. poglavje tega javnega povabila).

Več

Pogoji za sodelovanje: Več o pogojih najdete tukaj.

Vrednost javnega povabila: Okvirna višina sredstev za izvedbo programa Aktivni do upokojitve znaša 1.430.000,00 EUR, od tega 1.100.000,00 EUR v letu 2017 in 330.000,00 EUR v letu 2020.

Razpisnik: Zavod RS za zaposlovanje

Rok: Javno povabilo je odprto od 13. 9. 2017 od vključno 10.00 ure dalje do objave obvestila o zaprtju javnega povabila zaradi porabe razpoložljivih sredstev oziroma najdlje do 13. 10. 2017 do 14.45 ure. Morebitno obvestilo o predčasnem zaprtju povabila bo objavljeno na spletni strani Zavoda.

Dodatne informacije: Delodajalci lahko dobijo dodatne informacije o programu:

  • a) v Kontaktnem centru Zavoda na telefonski številki: 080 20 55 ali e-naslovu: kontaktni.center@ess.gov.si;
  • b) pri skrbnici programa Iris Lojevec na centralni službi Zavoda. Morebitna vprašanja naslovijo pisno na elektronski naslov: iris.lojevec@ess.gov.si. Odgovori bodo na spletni strani Zavoda objavljeni najkasneje v petih dneh od prejetja vprašanja;
  • c) pri strokovnih delavcih, pristojnih za program, na območnih službah Zavoda.

Razpisna dokumentacija: Dokumentacija javnega povabila je na voljo na spletni strani Zavoda: www.ess.gov.si (v rubriki Delodajalci/Razpisi za delodajalce). Mogoče jo je prevzeti tudi osebno v glavnih pisarnah območnih služb Zavoda v času uradnih ur (v ponedeljek, torek in sredo od 8. ure do 12. ure, v petek od 8. ure do 13. ure ter v ponedeljek in torek še od 13. ure do 15. ure in v sredo od 13. ure do 17. ure).

Več: Več o javnem povabilu najdete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj