Brezplačne delavnice - »Štartaj svojo podjetniško idejo«, Lesce

Brezplačne delavnice - »Štartaj svojo podjetniško idejo«, Lesce

14. 03. 2017

Datum:

  • 16. marec 2017
  • 23. marec 2017
  • 30. marec 2017
  • 6. april 2017

Kraj: Čebelarski center v Rožni dolini v Lescah

Občina Radovljica se je odločila sodelovati v vseslovenskem projektu spodbujanja podjetništva ter zaposljivosti, ki ga vodi socialno podjetje Ustvarjalnik oz. soustvarjalci oddaje Štartaj Slovenija. V okviru »Ustvarjalnikove turneje Štartaj, Slovenija! 2017« v vsej državi načrtujejo serijo delavnic s ciljem čim več posameznikov spodbuditi in jim pomagati, da svoje zamisli in ideje na papirju pretvorijo v produkte in vir prihodka ter začnejo svoj posel.

V radovljiški občini bo izveden sklop štirih brezplačnih delavnic s konkretnimi koraki v podjetništvo. Vse delavnice bodo v Čebelarskem centru v Rožni dolini v Lescah, vsakič od 16. do 19. ure. Delavnice so namenjene vsem, ki bi radi v domačem okolju ustvarili podjetniško idejo in s tem poskrbeli za svoj prihodek. Prva motivacijska delavnica bo v četrtek, 16. marca 2017; Občina Radovljica prijave zbira do 15. marca 2017a oz. do zasedbe prostih mesti na e-naslov: andreja.schmitt@radovljica.si ali po telefonu na številki: (04) 537 23 20.

Program delavnic:

  • »Uresničite svojo podjetniško idejo in stopite na pot uspeha« - 16. marec 2017

Udeleženci bodo najprej skozi zgodbe spoznali nekaj primerov uspešnih poslov, ki so nastali samo z dobro idejo in brez zagonskih sredstev, ter iz njih izluščili tri ključne lekcije za odkrivanje poslovnih idej, in sicer:

- da je danes lažje nekaj narediti, kot to prodati,

- da se prodajajo predvsem zgodbe in doživetja in

- da je naloga podjetnika odkriti čim bolj “boleč” problem, ki ga kupci ne znajo rešiti - podjetnik pa ga lahko.

V drugem delu delavnice se bodo udeleženci naučili, kako svojo idejo realizirati - jo pripeljati od prve zamisli do prvega prihodka.

  • »Kako zgleda sodobno podjetništvo - navdih za začetek« - 23. marec 2017

Sodobne tehnologije omogočajo, da tako rekoč brez začetnih stroškov začnemo s svojim poslom. Udeleženci delavnice se bodo skozi zanimive zgodbe podjetij seznanili s sodobnimi poslovnimi modeli in orodji, ki jih lahko brez posebnega predznanja uporabijo, da začnejo prodajati svojo zamisel.

  • »Kako svojo zamisel pretvoriti v vir prihodka - zasnova prvega produkta« - 30. marec 2017

Udeleženci bodo skozi razdelavo lastne poslovne zamisli spoznali dva ključna principa, ki olajšata nastop na trg: da podjetnik razume, na katero potrebo ali problem odgovarja njegov izdelek, ter da podjetnik zna o svojem produktu povedati zgodbo, zaradi česar bo izstopal. Ob koncu delavnice bodo udeleženci dobili vse potrebno, da bodo lahko še isti dan dosegli svojo prvo prodajo (ali predprodajo).

  • »Kako uspešno tržiti svoj produkt - prodaja za podjetnika na začetku« - 6. april 2017

Danes je produkt lažje narediti, kot prodati. Ko imamo izdelek, ki ga ljudje lahko kupijo, se pravo delo šele začne. Na delavnici se bodo udeleženci na konkretnem primeru naučili, kaj vse je treba narediti, da s svojim produktom ustvarimo stalen vir prihodka. Skupaj z mentorjem bodo ugotovili, kdo so njihove potencialne stranke in na kakšen način pristopiti do njih, ter si s preprostim izračunom prihodkov in stroškov odgovorili, kakšne prodajne cilje si morajo zastaviti. Po koncu delavnice si bodo udeleženci izdelali tudi terminski načrt z vsemi koraki, potrebnimi za uspešno prodajo – in začetek svojega posla.

Delavnice financira Občina Radovljica, poleg podjetja Ustvarjalnik d.o.o. pa sodelujejo še Območna obrtno-podjetniška zbornica Radovljica, Razvojna agencija RAGOR in Ljudska univerza Radovljica.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj