Brezplačni dogodek: »Lastno podjetje? Zakaj pa ne!«, Ljubljana

Brezplačni dogodek: »Lastno podjetje? Zakaj pa ne!«, Ljubljana

24. 01. 2017

Datum: 2. februar 2017, od 16:00 do 17:30 ure

Kraj: NLB Center inovativnega podjetništva, Trg republike 2, Ljubljana

Na dogodkih Lastno podjetje? Zakaj pa ne! se govori o podjetniških začetkih. Kako začeti in na kaj paziti, vam bo razkril Peter Bruner. V nadaljevanju boste slišali zanimivo podjetniško pot Marjana Rožmana, ki je ustanovitelj visokotehnološkega podjetja Quadrofoil. Obvezna udeležba za vse tehnološke starupe.

Dogodki v sklopu Lastno podjetje? Zakaj pa ne! so namenjeni posameznikom, ki se spogledujete s poslovno idejo, vendar ne veste, kako se je lotiti. Pri tem vam bodo pomagali nasveti naših izkušenih gostov.

Tokrat vam bodo predstavili dve temi. Peter Bruner, izkušen mladi podjetnik, bo govoril o tem, kako začeti. Marjan Rožman pa bo predstavil zanimivo zgodbo visokotehnološkega podejtja Quadrofoil.

Kako začeti? | Peter Bruner, mladi podjetnik

Peter Bruner je mladi podjetnik, ki je bil ali je še vedno vpet v delo več mladih podjetij s tehnološkega področja. Peter vam bo v kratkem predavanju postregel z ugotovitami do katerih je prišel v svoji dosedanji podjetniški poti:

  • Kako svojo idejo pretvoriti v podjetje?
  • Naj se podjetja lotim sam ali z ekipo soustanoviteljev?
  • Kje najti soustanovitelje in dobre sodelavce?
  • Kako ohraniti fokus pri delu na dveh startupih hkrati?

Podjetniška zgodba: Marjan Rožman, Quadrofoil d.o.o.

Marjan Rožman, soustanovitelj in direktor družbe Qudrofoil d.o.o., je manager z bogatimi izkušnjami v vodenju družb in projektov v avtomobilski industriji, navtični industriji in na področju informacijske tehnologije. Kot izjemen poznavalec trženja na globalnem trgu, delovanja in vključevanja finančnih trgov v projekte ter vsestranski podpornik, novih idej s posluhom za novosti, ki lahko spremenijo svet, pri tem razmišlja globalno in deluje lokalno.

Quadrofoil je slovensko visokotehnološko razvojno podjetje, ki je dizajniralo in izdelalo popolnoma električno in ekološko ter energetsko izjemno učinkovito dvosedežno plovilo s podvodnimi krili (hydrofoils), ki za pogon uporablja elektro motor. Inovativen dizajn in patentiran sistem krmiljenja omogoča, da se plovilo s pomočjo vzgonske sile pri hitrosti samo 12 km/h dvigne nad gladino vode in tako uporabniku nudi vznemirljiv občutek letenja nad vodo.

Od ustanovitve v letu 2011 in razvoja prvega električnega plovila s podvodnimi, do današnjega dne, je podjetje postalo sinonim za visokotehnološka in okolju prijazna električna plovila na električni pogon, pri čemer pa že sedaj pripravljajo 4-sedežno plovilo, ki predstavlja pravo revolucijo ne le v navtiki, temveč tudi v vsakdanjem transportu.

Marjan vam bo svojo zgodbo zaupal preko naslednjih točk:

  • Kako pridobiti sredstva za razvoj visokotehnološkega prototipa?
  • Kako iz prototipa na trg splaviti tehnološki produkt?
  • Kje pridobiti znanja s prodaje marketinga v povezavi s tehnološkimi produkti?

Udeležba na dogodku Lastno podjetje? Zakaj pa ne! je brezplačna, potrebne so prijave.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj