Mariborska univerza sodeluje pri razvoju inovativnih oblik tečajev podjetništva

Mariborska univerza sodeluje pri razvoju inovativnih oblik tečajev podjetništva

10. 01. 2017

Mariborska univerza sodeluje pri razvoju inovativnih oblik tečajev podjetništva

Vir in informacije: STA, 6. 1. 2017, www.sta.si

Univerza v Mariboru se je vključila v mednarodni projekt na temo izobraževanja odraslih. V okviru projekta Let's Guide, ki bo potekal do avgusta 2018, bo skupina strokovnjakov iz več držav pripravila inovativno obliko tečaja, na katerem bodo odrasli brezposelni lahko pridobivali praktično znanje s področja podjetništva.

Glavni rezultat projekta je inovativna metodologija e‐učenja, ki bo razvila temeljne in prečne kompetence s področja podjetništva pri odraslih.

Projekt Let's Guide financirajo v okviru programa Erasmus. Gre za partnerstvo šestih držav, katerega koordinator je švedska nevladna organizacija Foxpopuli s sedežem v Eslövu. V projektu pa poleg mariborske univerze sodelujejo še organizacije FyG Consultores iz španske Valencie, ERIFO iz Rima, Crystal Clear Soft iz Aten in Euro Lider iz poljskega Lublina.

Uvodni sestanek partnerjev je potekal na začetku decembra na Švedskem. Na podlagi analize stanja bodo v sodelujočih državah poskušali izdelati interaktivno spletno orodje, ki bo posamezniku pomagalo pri samostojni podjetniški poti. Pripomoček bo na voljo večinoma v vseh šestih jezikih in prosto dostopen na svetovnem spletu.

Poleg informacij o nujno potrebnih postopkih in korakih v samostojnem podjetništvu bo med drugim vseboval tudi zgodbe in priporočila že uspešnih podjetnikov ter druge spodbude. Poudarek bo tudi na kompetencah, ki jih posameznik potrebuje za samostojno podjetniško pot. Torej bo to tudi neke vrste spodbujevalnik, ki bo posameznika motiviral, da se poda v to. Ker je motivacija zelo pomembna. Velikokrat se posameznik ne odloči za samostojno podjetniško pot, ker področja ne pozna.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj