6 tujih izkušenih podjetnikov ponuja Erasmus usposabljanja bodočim ali novim podjetnikom iz Slovenije

6 tujih izkušenih podjetnikov ponuja Erasmus usposabljanja bodočim ali novim podjetnikom iz Slovenije

10. 01. 2017

Vir in informacije: Univerza na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče Koper, www.upr.si

Program »Erasmus za mlade podjetnike« je namenjen študentom, brezposelnim ali zaposlenim, ki želijo stopiti na podjetniško pot ter bodočim in novim podjetnikom, ki si želijo pridobiti podjetniških kompetenc, znanj in izkušenj za uspešnejše upravljanje lastnega podjetja pri izkušenih podjetnikih v tujini. Program sofinancira 1-6-mesečno usposabljanje z mesečno dotacijo, ki se namenja za pokrivanje stroškov prevoza, namestitve in prehrane.

Ponudbe tujih podjetnikov:

  • Slovaški podjetnik ponuja 3-mesečno usposabljanje bodočim in novim slovenskim podjetnikom, ki delujejo na področju gostinstva in restavracij. Od njih pričakuje nove in sveže ideje kako bi lahko inovirali njegovo dejavnost.
  • Italijanski podjetnik ponuja možnost usposabljanja bodočim in novim slovenskim podjetnikom z znanjem in izkušnjami na področjih poslovnega consultinga, računovodstva in davčnega svetovanja, ipd. Od bodočega, mladega podjetnika pričakujejo tudi dobro poznavanje Office okolja in dela z bazami podatkov ter osnovno znanje italijanskega jezika.
  • Francoski podjetnik, ki vodi lastno podjetje v sektorju okoljevarstva ponuja mladim in bodočim slovenskim podjetnikom usposabljanje za pridobitev dodatnih podjetniških kompetenc in znanj. Največ lahko ponudi mladim podjetnikom na področju definiranja in »oblikovanja« produkta ali ideje glede poslovanja in poslovnega modela. 
  • Francoski podjetnik iz Angersa, ki vodi posebno posvetovalno telo (think-tank) za šport in državljanstvo išče mlade in bodoče podjetnike iz Slovenije, ki bi mu bili pripravljeni pomagati promovirati portal ter publicirati članke s področja promocije športa v širši javnosti. Od bodočih/mladih podjetnikov pričakuje kompetence s področja medijev, komunikacij, objavljanja člankov ter diseminacije.
  • Portugalski podjetnik, ki vodi neprofitno kulturno organizacijo dejavno v sektorju promocije in integracije občinstva in prostora prek umetnosti ponuja možnost usposabljanja bodočim in novim slovenskim podjetnikom, ki imajo raznoliko ozadje in kompetence na področjih kot so umetnost, kulturni management, sociologija, psihologija, grafično oblikovanje, fotografija, arhitektura, itd. Bodoči/novi podjetnik mora biti samostojen, prilagodljiv, proaktiven, organiziran, iznajdljiv, vztrajen, odgovoren in sposoben za delo v skupini. Pričakuje se znanje rabe fotoaparata ali video kamere in druge tehnične opreme. Zaželeno je, da kandidat  zna uporabljati osnovne programe za oblikovanje (InDesign, Photoshop, ...) ter ima osnovno znanje portugalskega ali angleškega jezika.
  • Nizozemski podjetnik aktiven na področju obrti, restavratorstva in umetniških materialov ponuja podjetniško usposabljanje bodočim/mladim slovenskim podjetnikom, ki imajo interes in znanje na področju marketinga/oglaševanja, ima posluh za tradicijo in kulturo  ter organizacijske kompetence.

Dodatne informacije: Univerza na Primorskem, posredniška organizacija programa Erasmus za mlade podjetnike, Kontaktna oseba: Sebastjan Rosa, Tel: (05) 663 77 13, e-naslov: sebastjan.rosa@zrs.upr.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj