4. mednarodna znanstvena konferenca A.L.I.C.E - »Sustainable design paradigms«, Ljubljana

4. mednarodna znanstvena konferenca A.L.I.C.E - »Sustainable design paradigms«, Ljubljana

02. 11. 2016

Datum: 17. november 2016

Kraj: Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana

Fakulteta za dizajn, v četrtek, 17. novembra 2016 organizira 4. mednarodno znanstveno konferenco A.L.I.C.E »Sustainable design paradigms«, ki bo potekala v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana.

Tema konference temelji na trajnostnem razvoju in spodbuja k iskanju konceptualnih izhodišč v odnosih med globalnim gospodarstvom in oblikovanjem v najširšem možnem kontekstu. Teme, ki jih bodo obravnavali na konferenci se nanašajo na prihodnost oblikovanja v krožnem gospodarstvu, na trajnostni razvoj v povezavi z migracijami narodov in na pomen oblikovanja za  naše družbeno in naravno okolje, ki se nenehno in nenadzorovano spreminja, tudi sedaj -  prav v tem trenutku! Razpravljali bodo o posebni vlogi novih poslovnih modelov, kot orodji za razvoj inovacij in dodajanje vrednosti izdelkom, konceptom in storitvam.

V sodelovanju z mednarodnimi strokovnjaki, bodo poskušali najti odgovore na vprašanja, kaj je resnična vloga oblikovalcev in menedžerjev na eni strani ter končnih uporabnikov izdelkov, konceptov ali storitev, na drugi strani? Kakšno kulturo bivanja si pravzaprav zaslužimo? Kako odkriti, zasnovati in obdržati trajnostno paradigmo oblikovanja, ki nas bo varno in zanesljivo pripeljala v naslednje desetletje?

Na konferenco vabijo vse strokovnjake s področja kulture, oblikovanja in upravljanja.

Udeležba na konferenci je brezplačna.

Prijave: Registracija bo možna od 27. 10. 2016 dalje na spletnem naslovu: http://alice.fd.si/.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj