10 milijonov evrov za raziskovalce na začetku kariere

10 milijonov evrov za raziskovalce na začetku kariere

04. 10. 2016

Vir in informacije: STA, 29. 9. 2016, www.sta.si

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori javnemu razpisu za spodbujanje raziskovalcev na začetku kariere 2.0 v skupni vrednosti 10 milijonov evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj bo k temu znesku prispeval osem milijonov evrov.

Namen razpisa je vzpostaviti povezavo med raziskovalnim in podjetniškim okoljem, kjer kot povezovalni člen nastopajo raziskovalci na začetku kariere. Večja povezanost in sodelovanje med raziskovalnimi organizacijami in gospodarstvom posledično spodbuja vlaganja zasebnega sektorja v raziskave, razvoj in inovacije.

Z javnim razpisom naj bi med drugim spodbudili dvig raziskovalne intenzivnosti in kakovosti, kar se odraža v povezovanju raziskovalnega dela raziskovalcev na začetku kariere z gospodarstvom. Z njim želijo tudi stimulirati podjetja, da bi se na podlagi potreb dolgoročno vključevala v sooblikovanje raziskovalne dejavnosti z vizijo prenosa novo ustvarjenega znanja tako v nadaljnje raziskave kakor tudi v gospodarsko raziskovalno, razvojno oz. inovacijsko okolje.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj