Brezposelni s koroškega dela problemskega območja se lahko vključijo v podjetniški projekt

Brezposelni s koroškega dela problemskega območja se lahko vključijo v podjetniški projekt

20. 09. 2016

Vir in informacije: STA, 10. 9. 2016, http://www.sta.si/

Brezposelni, ki imajo stalno prebivališče v občinah Radlje ob Dravi, Podvelka ali Ribnica na Pohorju in imajo podjetniške ideje, se lahko prijavijo za vključitev v projekt Podjetno v svet podjetništva. Javni poziv za 10 novih udeležencev je odprt do 10. oktobra 2016. V dveh letih je zaposlitev našlo 25 udeležencev tega projekta.

Sedmi javni poziv za vključitev v projekt Podjetno v svet podjetništva je za tri koroške občine, ki so del širšega mariborskega problemskega območja, objavila Regionalna razvoja agencija (RRA) Koroška.

Projekt za problemsko območje udeležencem nudi štirimesečno zaposlitev na RRA Koroška, podjetniška usposabljanja, pomoč mentorjev in podjetnikov, delo s somišljeniki in praktične podjetniške izkušnje, so sporočili iz RRA Koroška. Cilj projekta je, da udeleženci po zaključku projekta ustanovijo lastno podjetje ali pa najdejo rešitev v obliki zaposlitve pri drugem delodajalcu.

V času od septembra 2014 do maja 2016 je usposabljanja na RRA Koroška zaključilo 51 udeležencev, trenutno se jih usposablja deset. Do konca letošnjega avgusta je 25 izmed 51 udeležencev ustanovilo svoje podjetje ali pa so se zaposlili pri drugem delodajalcu. Poleg tega je pet udeležencev registriralo osebno dopolnilno delo, dva pa svojo idejo uresničujeta prek društva.

Podjetja, ki so jih ustanovili udeleženci projekta, so podjetje za izdelovanje lesenih modnih dodatkov, podjetje, ki se ukvarja s tapetništvom in usnjarstvom, ena podjetnica nudi terapije v solni sobi, druga se ukvarja z manikuro, ustanovljeno je bilo podjetje za organiziranje dogodkov.

Za vse, ki jih zanima vključitev v projekt Podjetno v svet podjetništva, pripravljajo 21. septembra 2016 v Radljah ob Dravi tudi predstavitev sedmega javnega poziva. Napoveduje pa se tudi najava še treh podobnih javnih pozivov.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj