Podjetja zelo zadovoljna s predstavitvami na sejmih v tujini

Podjetja zelo zadovoljna s predstavitvami na sejmih v tujini

24. 08. 2010

Vir in informacije: Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI), www.japti.si

Več kot 90 odstotkov podjetij, ki so se med januarjem in julijem letos predstavila na sejmih v tujini, je s predstavitvijo zadovoljnih. Skupaj so podjetja na tak način pridobila 3697 novih poslovnih kontaktov in sklenila 203 posle v tujini.

V okviru skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva, ki jih na sejmih v tujini pripravlja Japti, se je v obdobju od januarja do julija v letošnjem letu predstavilo 123 slovenskih podjetij. Skupna razstavna površina, ki jo je za potrebe predstavitve slovenskega gospodarstva v tem obdobju zakupila Japti, je znašala 1817 kvadratnih metrov.

Japti bo sicer do konca letošnjega leta izvedel še skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na 10 sejmih v tujini, pripravljajo pa tudi že program za predstavitev slovenskega gospodarstva v letu 2011. Ta bo oblikovan na osnovi prejetih predlogov slovenskih podjetij, veleposlaništev, združenj, zbornic in sekcij.

Japti o vseh skupinskih predstavitvah slovenskega gospodarstva v tujini obvesti in povabi k obisku skupinske stojnice tudi vse gospodarske in sorodne institucije v državi, kjer se odvija sejem. V obsejemske aktivnosti vključujejo tudi predstavnike diplomatsko-konzularnih predstavništev Slovenije v tujini, kar se je pokazalo kot izredno učinkovito.

V obsejemsko dogajanje se vključujejo tudi vodje predstavništev Japtija v tujini, predstavniki poslovnih klubov, zbornic, sekcij in interesnih združenj s ciljem animirati čim širšo poslovno javnost in na ta način zagotoviti večji obisk sejma.

Posebno pozornost Japti v času sejmov namenja tudi organizaciji konkretnih poslovnih srečanj, ki so za sklepanje novih poslovnih kontaktov izjemnega pomena. V sodelovanju s partnerji zato v času sejemskih predstavitev organiziramo tudi številne poslovne delegacije.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj