Razpis za 5.000 € šolnine za bodoče podjetnike na področju kulturnega turizma!

Razpis za 5.000 € šolnine za bodoče podjetnike na področju kulturnega turizma!

30. 08. 2016

Vir in informacije: www.startup.si, 8. 8. 2016, Avtor: Stanislava Vabšek

Banka Koper obvešča o mednarodnem razpisu, na katerega se lahko prijavite do 15. septembra 2016 in je del projekta »Ecapital Culture  - Adriatic Start Up School«. Namenjen je bodočim podjetnikom na področju turizma in kulture, ki želijo svojimi poslovnimi idejami spodbujati lokalno kulturo oz. kulturno dediščino v Sloveniji. Med vsemi prijavljenimi bo komisija izbrala 20 oseb iz osmih držav širše regije Adriatic, ki bodo deležne brezplačnega devet tedenskega šolanja na Start Up School Ancona v vrednosti 5.000 €.

Šolnino prispeva Banka Koper

Kot pravijo v Banki Koper, si želijo, da bi čim več ljudi izvedelo za ta razpis in prijavilo svojo poslovno idejo, kako spodbuditi rast in razvoj kulturne dediščine v svojem ali drugem domačem kraju. Projekt in s tem šolnino sponzorira mednarodna bančna skupina Intesa Sanapolo, katere del je tudi Banka Koper.

Komu je razpis namenjen?

Razpis ponuja priložnost vsem, ki bi želeli v prihodnosti ustanoviti podjetje za spodbujanje lokalne kulture oz. kulturne dediščine v Sloveniji. To so lahko študenti, zaposleni in samozaposleni na področju kulture, kulturni delavci, novinarji, specializirani za kulturo ter drugi ljubitelji in poznavalci turizma in kulture.

O projektu

Ecapital Culture - Adriatic Start Up School je mednarodni projekt, ki je bil vzpostavljen v letu 2015. Namenjen je spodbujanju mladih bodočih podjetnikov in podjetnic, ki razmišljajo o svoji samostojni poslovni poti, in sicer na področju kulturnega turizma, promocije kulturne dediščine ter drugih oblik in zvrsti razvoja lokalne kulture.

O prijavi

Cilj projekta je, da kandidati v omenjenem razpisu prek prijavnega obrazca na kratko, v nekaj stavkih:
1.   predstavijo svojo poslovno idejo s področja kulture,
2.   argumentirajo potencial svoje ideje v smislu spodbujanja kulturne dediščine in
3.   opredelijo ciljni trg, na katerem bi bilo možno uresničiti to idejo.

O šolnini

Izmed prijavljenimi kandidati bo komisija izbrala 20 oseb iz osmih držav širše regije Adriatic, ki bodo deležne brezplačnega 9 – tedenskega šolanja na Start Up School Ancona v vrednosti 5.000 evrov, na podlagi katerega se bodo lahko s svojo poslovno idejo uspešno podali v poslovne vode.

Dodatne informacije: Več informacij najdete na http://startupschool.ecapital.it/, če imate dodatna vprašanja, pa pošljite sporočilo na info@startup.si in povezali vas bodo s predstavniki Banke Koper, ki vam bodo lahko pomagali.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj