Javno povabilo - Nova možnost

Javno povabilo - Nova možnost

30. 08. 2016

Objavljeno: Zavod RS za zaposlovanje, 18. 8. 2016, www.ess.gov.si

Predmet javnega povabila: Predmet javnega povabila je izbor ponudb delodajalcev za izvedbo projekta v okviru programa Nova možnost, ki obsega vključevanje brezposelnih oseb iz ciljne skupine v subvencionirano zaposlitev za neprekinjeno obdobje najmanj 12 mesecev. Zaposlitev oseb mora biti sklenjena za:

  • polni delovni čas, praviloma 40 ur na teden ali
  • delovni čas, krajši od polnega, vendar ne krajši od 20 ur na teden,
  • oziroma za delovni čas v skladu z odločbo o invalidnosti brezposelne osebe.

Namen javnega povabila: Namen programa Nova možnost je s spodbujanjem zaposlovanja hitreje delovno in socialno aktivirati brezposelne osebe iz ciljne skupine ter na ta način preprečiti njihov prehod v dolgotrajno brezposelnost.

Izvedba programa Nova možnost bo posledično prispevala k čim hitrejši in kakovostni zaposlitvi ter k socialni in delovni vključenosti, k zmanjševanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela ter k prehodu oseb v trajnejšo zaposlitev.

Cilj javnega povabila: Cilj javnega povabila je kreiranje delovnih mest, na katerih se bo zaposlilo okvirno 500 brezposelnih oseb iz ciljne skupine za neprekinjeno obdobje vsaj 12 mesecev s polnim oziroma s krajšim delovnim časom od polnega.

Zaposlitev oseb mora biti sklenjena s polnim delovnim časom praviloma 40 ur tedensko oziroma s krajšim delovnim časom od polnega, vendar ne s krajšim od 20 ur tedensko, oziroma z delovnim časom, skladnim z odločbo o invalidnosti brezposelne osebe.

Več

Pogoji za sodelovanje: Več o pogojih najdete tukaj.

Vrednost povabila: Okvirna višina sredstev znaša 2.500.000,00 EUR.

Razpisnik: Zavod RS za zaposlovanje

Rok: Javno povabilo je odprto od 24. 8. 2016 od vključno 10.00 ure dalje do porabe razpoložljivih sredstev oziroma najdlje do 10. 10. 2016 do 14.45 ure. Morebitno predčasno zaprtje povabila bo objavljeno na spletni strani Zavoda.

Dodatne informacije: Delodajalci lahko dobijo dodatne informacije o programu:

  • a) pri skrbnici programa Iris Lojevec na centralni službi Zavoda. Morebitna vprašanja naslovijo pisno na e-naslov: iris.lojevec@ess.gov.si. Odgovori bodo na spletni strani Zavoda objavljeni najkasneje v petih dneh od prejetja vprašanja;
  • b) v Kontaktnem centru Zavoda na telefonski številki: 080 20 55 ali e-naslovu: kontaktni.center@ess.gov.si;
  • c) pri strokovnih delavcih, pristojnih za program, na območnih službah Zavoda.

Razpisna dokumentacija: Dokumentacija javnega povabila je na voljo na spletni strani Zavoda: http://www.ess.gov.si/ (v rubriki Delodajalci/Razpisi za delodajalce). Mogoče jo je prevzeti tudi osebno v glavnih pisarnah območnih služb Zavoda v času uradnih ur (v ponedeljek, torek in sredo od 8. ure do 12. ure, v petek od 8. ure do 13. ure ter v ponedeljek in torek še od 13. ure do 15. ure in v sredo od 13. ure do 17. ure).

Več: Več o javnem povabilu najdete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj