Vprašalnik o okolju prijaznih inovacijah, okolju prijaznem oblikovanju in krožnem gospodarstvu

Vprašalnik o okolju prijaznih inovacijah, okolju prijaznem oblikovanju in krožnem gospodarstvu

23. 08. 2016

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, 18. 8. 2016, http://www.mgrt.gov.si/

Krožno gospodarstvo je nov gospodarski model, ki temelji na trajnostni rabi virov.

Krožno gospodarstvo bo lahko v Evropi ustvarilo številna delovna mesta, hkrati pa ohranjalo dragocene in vedno redkejše vire, zmanjševalo vpliv rabe virov na okolje ter odpadnim proizvodom dalo novo vrednost. Za prehod iz linearnega v krožno gospodarstvo bo zagotovljenih 650 milijonov evrov iz programa Obzorje 2020 in 5,5 milijarde evrov iz strukturnih skladov.

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo so pripravili kratek vprašalnik o okolju prijaznih inovacijah, o okolju prijaznemu oblikovanju in o krožnemu gospodarstvu (zelenemu gospodarstvu), ki vsebuje 21 kratkih vprašanj.

Vabljeni, da si vzamete 5-8 minut časa in ga izpolnite (spletni vprašalnik bo aktiven do 23. septembra 2016).

Vprašalnik je dosegljiv tukaj.

Rezultati bodo uporabljeni za pripravo nadaljnjih dokumentov ter za strateško in razvojno načrtovanje.

Za dodatna pojasnila lahko pokličete gospo Natalijo Medica, Tel: (01) 400 32 63) ali gospo Eriko Glasenčnik, Tel: (01) 400 33 29) ali pišete na e-naslov: eu-novice.mg@gov.si.

Vprašalnik je enostaven za izpolnjevanje; ob vsakem vprašanju se pojavi opozorilo, da na vprašanje niste odgovorili. Vendar lahko s potrditvijo opozorila nadaljujete z odgovori. Zaradi reprezentativnosti vzorca anketirancev vas prosijo, da odgovorite na celoten vprašalnik.

Z izpolnjenim vprašalnikom boste pomagali pri izdelavi strateških dokumentov, v katerih bodo lahko primerjali stanje na področju eko inovacij in eko dizajna med letom 2012 in letom 2016 (elaborat iz leta 2012 je dostopen na spletnih straneh MGRT).

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj