Podaljšanje roka za sodelovanje občin v analizi stanja podjetništva v mestnih središčih za uvajanje modelov managementa mestnih središč

Podaljšanje roka za sodelovanje občin v analizi stanja podjetništva v mestnih središčih za uvajanje modelov managementa mestnih središč

02. 08. 2016

Vir in informacije: Podjetniški portal, 27. 7. 2016, http://www.podjetniski-portal.si/

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v Program 2016-2017 prvič vključila spodbujanje inovativnih ukrepov za oživljanje podjetništva v mestnih jedrih, z glavnim ciljem vzpostavitve in profesionalizacije pristopa TCM (Town Centre Management - Managementa mestnih središč) na nacionalni ravni.

S tem namenom bomo letos (september-november) izvedli analizo o stanju podjetništva v mestnih središčih za uvajanje modelov mestnega managementa. Model temelji na povezovanju in sodelovanju vseh deležnikov, ki so ključni za živa mestna središča. Stanje podjetništva se bo ugotavljalo z analizo potrošnje in zasedenosti poslovnih prostorov v mestnih jedrih, pregledom ponudbe, dogajanja in ostalimi vsebinami.

Analiza bo izbranim mestom v pomoč pri razvoju in uvajanju modelov mestnega managementa in oživljanju podjetništva v mestnih središčih.  V prvi fazi bo analiza zajela največ 10 mest, zato bi želeli izvedeti ali v sodelovanju vidite priložnost za uvedbo ali razvoj modela mestnega managementa v vaši občini.

Prosimo vas, da vprašalnik izpolnite najkasneje do 22.8.2016.

Dodatne informacije na e-naslovu: ManagementMestnihSredisc@spiritslovenia.si ali info-mms@spiritslovenia.si.

V jesenskem času bo s sofinanciranjem Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo potekalo še 7 brezplačnih regijskih izobraževanj-delavnic za spodbujanje in širitev modela managementa mestnih središč, namenjenih vsem ponudnikom iz mestnih središč in predstavnikom občinskih uprav. V izvedbi Zavoda Otoka Koper bodo predstavljeni primeri dobre prakse. Vabimo vas tudi k obisku delavnic in dogodkov na temo managementa mestnih središč. Več informacij na elektronskem naslovu: miran.kospenda@koper.si.

Zahvaljujemo se za vaše sodelovanje, veseli bomo tudi vseh pobud in predlogov.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj