Evropska sredstva za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA

Evropska sredstva za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA

02. 08. 2016

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije - SPIRIT Slovenija, 22. 7. 2016, www.spiritslovenia.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v petek 22. julija 2016 objavila javni razpis za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA 2016. V letih 2017-2020 je na voljo skupno 4,5 milijona evrov, prijaviti pa se je mogoče do 10. oktobra 2016.

Namen javnega razpisa je omogočiti podjetjem, ki svojo dejavnost izvajajo na območju Republike Slovenije, polnopravno vključevanje v projekte mednarodnega programa EUREKA in spodbujanje njihove udeležbe na vseh tehnoloških področjih programa EUREKA. Podpira se tudi sodelovanje z javnimi raziskovalnimi organizacijami v obliki svetovanja podjetjem.

Podjetjem se dodeljuje subvencija za izvajanje mednarodnih raziskovalno – razvojnih projektov, katerih cilj je pridobivanje novih znanj ter razvoj novih, spremenjenih ali bistveno izboljšanih proizvodov, postopkov ali storitev. Projekti se lahko izvajajo v obliki industrijskih raziskav in eksperimentalnega razvoja.

Cilj razpisa je dodeliti nepovratna sredstva vsaj 10 upravičencem za izvedbo njihovih EUREKA projektov.

Več o javnem razpisu

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj