Konec meseca se izteče še en rok na razpisu Zaposli.me

Konec meseca se izteče še en rok na razpisu Zaposli.me

17. 08. 2010

Vir in informacije: STA, 15.8.2010, www.sta.si

S 27. avgustom se izteče naslednji rok za prijavo na javni razpis Zaposli.me, ki je namenjen spodbujanju zaposlovanja težje zaposljivih brezposelnih oseb. Gre za razpis, ki tržnim delodajalcem omogoča pridobitev subvencije v višini 4000 evrov, skupaj pa je na voljo 18 milijonov evrov.

Sicer pa je do izteka razpisa na voljo še šest razpisnih rokov, zadnji se bo iztekel 25. februarja 2011.

Na razpis se lahko prijavijo tržni delodajalci, ki so v preteklem poslovnem letu več kot polovico svojih prihodkov ustvarili s prodajo blaga in storitev na trgu.

Delodajalci lahko pridobijo subvencijo za zaposlitev brezposelnih oseb, ki so starejše od 50 let oz. mlajše od 25 let, ali pa so iskalci prve zaposlitve, mlajši od 30 let z univerzitetno izobrazbo ter tiste s končano osnovno in nižjo poklicno šolo. Ob tem razpis velja tudi za tiste, ki so 12 mesecev v zadnjih 16 mesecih prijavljeni v evidencah zavoda.

Delodajalci morajo glede na pogoje razpisa zaposliti brezposelno osebo najmanj za eno leto. Subvencija znaša 4000 evrov in se izplača delodajalcu v enkratnem znesku po zaposlitvi brezposelne osebe za polni delovni čas.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj