Brezplačni seminar - »Inovacija je možna tudi v malih obrtnih podjetjih« (Zgonik, Italija)

Brezplačni seminar - »Inovacija je možna tudi v malih obrtnih podjetjih« (Zgonik, Italija)

28. 06. 2016

Datum: 29. junij 2016, ob 18.45 uri

Kraj: podružnica SDGZ-Servis na O.C. Zgonik, Proseška postaja 29/F (Italija)

Cata Artigianato FVG v sklopu projekta Volo, ki ga financira dežela FJK, skupaj s Slovenskim deželnim gospodarskim združenjem prireja srečanje na temo inovacij v malih obrtnih podjetjih.

Spregovorila bosta kamnosek in predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Sežana Jernej Bortolato ter Paolo Moro, Fabber Officine Digitali ZIP FabLab iz Padove.

Jernej Bortolato bo udeležencem obnovil svojo podjetniško zgodbo in izkušnjo, ko se je odločil, da zapusti svoj predhodni poklic električarja pri Kraškem Zidarju ter odpre svojo kamnoseško obrt in se počasi preusmeri iz izdelovanja miniatur kraških štiren k modernejšim izdelkom, ki jih oblikujejo priznani dizajnerji, kjer se z domačim kamnom spajajo drugi materiali kot je to npr. steklo.

Paolo Moro pa bo prisotnim prikazal, kaj sploh je FabLab - laboratorij-delavnica odprt javnosti, kjer lahko posamezniki in podjetja dostopajo do naprav, procesov in oseb, ki jim pomagajo ideje spreminjati v prototipe in proizvode. FabLab je torej kraj, kjer se ljudje srečujejo in kjer se izvaja tehnično, a vendar praktično izobraževanje na podlagi ideje: »če naredim, se česa naučim«. Prikazane bodo izkušnje v deželi Veneto in deželi FJK.

Brezplačni seminar bo potekal v sredo, 29. junija 2016, ob 18.45 na podružnici SDGZ-Servis na O.C. Zgonik, Proseška postaja 29/F (Italija).

Vabilo

Prijava: Prijava je mogoča preko spletne prijavnice, ki je dostopna tudi na spletni strani: www.sdgz.it.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj