STO znova išče najbolj inovativen turistični produkt

STO znova išče najbolj inovativen turistični produkt

07. 06. 2016

Vir in informacije: STA, 14. 5. 2016, http://www.sta.si/

Slovenska turistična organizacija (STO) že 13. zapored razpisuje podelitev priznanja Sejalec za ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu. Zmagovalec bo nasledil izbrani inovativni produkt lanskega leta, glamping vasico Garden Village Bled.

STO je objavila poziv Sejalec, s katerim išče najbolj ustvarjalen in inovativen dosežek na področju novih proizvodov, procesov oziroma trženjskih pristopov v turizmu, ki prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije. Lani sta se v finale poleg vasice Garden Village Bled uvrstila še produkta Gozdni selfness v cerkljanskih gozdovih in Posestvo Trnulja z Ljubljanskega barja.

Prijavitelji imajo mesec dni časa, da na portal: http://www.btps.si/, kjer je objavljena tudi razpisna dokumentacija, oddajo podrobne opise svojih inovacij. Na poziv lahko prijavijo vse novosti v turizmu, ki so jih v poslovanje v popolnosti uvedli med 1. januarjem 2014 in 31. decembrom lani. Rok za prijavo je 13. junij 2016.

Vse prejete prijave bo v skladu z razpisnimi merili ocenila 10-članska strokovna komisija, zmagovalec in finalisti pa bodo razglašeni na dnevih slovenskega turizma oktobra letos. Med nagradami je poleg brezplačne udeležbe na slovenski turistični borzi SIW 2017 tudi vključevanje v promocijske kanale in aktivnosti STO, kot so uradni slovenski turistično-informacijski portal, revija Tur!zem, promocijski materiali, komunikacije na družbenih omrežjih in tako naprej.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj