Javno povabilo - Zaposli.me 2016/2017

Javno povabilo - Zaposli.me 2016/2017

31. 05. 2016

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Objavljeno: Zavod RS za zaposlovanje, 27. 5. 2016, www.ess.gov.si

Predmet javnega povabila: Predmet javnega povabila je zbiranje ponudb delodajalcev za izvedbo projekta v okviru programa Zaposli.me, ki obsega vključevanje brezposelnih oseb iz ciljne skupine v subvencionirane zaposlitve za neprekinjeno obdobje, najmanj 12 mesecev, in sicer za polni delovni čas, 40 ur na teden ali krajši tedenski delovni čas v skladu z odločbo o invalidnosti, vendar ne krajši od 20 ur na teden. Za krajši tedenski delovni čas od polnega, vendar ne krajši od 20 ur na teden, se lahko zaposli tudi oseba, ki je najmanj 12 mesecev prijavljena v evidenci brezposelnih.

Ponudbo lahko odda delodajalec, registriran kot samostojni poslovni subjekt s svojo matično številko, ki bo s pomočjo subvencije zaposlil brezposelno(e) osebo(e) iz ciljne skupine.

Nosilec projekta je delodajalec, katerega ponudba je sprejeta na podlagi tega javnega povabila, z vsemi svojimi registriranimi enotami in z vsemi brezposelnimi osebami iz ciljne skupine, vključenimi v zaposlitev, s katerim Zavod sklene pogodbo o izvedbi projekta v okviru programa Spodbujanje zaposlovanja - Zaposli.me 2016/2017.

Namen javnega povabila je spodbujanje zaposlovanja brezposelnih oseb iz ciljne skupine. Subvencioniranje zaposlitev bo brezposelnim osebam iz ciljne skupine omogočilo izboljšanje dostopa do čim hitrejše in kakovostne zaposlitve ter pomembno prispevalo k dvigu njihove zaposljivosti, socialnega kapitala, dolgoročni socialni vključenosti ter enakim možnostim na trgu dela, pomembno pa vplivalo tudi na zmanjševanje neskladja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela. Delodajalci, ki bodo zaposlili brezposelne osebe iz ciljne skupine ter za njihovo zaposlitev prejeli subvencijo, si bodo tako zagotovili delovno silo in povečali konkurenčnost podjetja.

Cilj javnega povabila je omogočiti zaposlitev okvirno 6.138 brezposelnim osebam iz ciljne skupine za neprekinjeno obdobje vsaj 12 mesecev, od tega:

  • 3.683 (60 %) osebam s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji vzhodna Slovenija in
  • 2.455 (40 %) osebam s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji zahodna Slovenija.

Zaposlitve morajo biti sklenjene za polni delovni čas, 40 ur na teden ali krajši delovni čas v skladu z odločbo o invalidnosti, vendar ne krajši od 20 ur na teden. Za krajši tedenski delovni čas od polnega, vendar ne krajši od 20 ur na teden, se lahko zaposli tudi oseba, ki je najmanj 12 mesecev prijavljena v evidenci brezposelnih.

Več o tem

Pogoji za sodelovanje: Več o pogojih najdete tukaj.

Vrednost javnega povabila: Za izvajanje programa/operacije Zaposli.me je za leti 2016 in 2017 namenjenih okvirno 33.918.470,00 EUR.

Razpisnik: Zavod RS za zaposlovanje

Rok: Delodajalci lahko ponudbe za subvencionirano zaposlitev brezposelnih oddajo na javno povabilo od 3. 6. 2016 od 10. ure. Povabilo je odprto do porabe razpoložljivih sredstev, najkasneje do 31. 7. 2017 do 14.45, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb.

Dodatne informacije: Delodajalci lahko dobijo dodatne informacije:

  • a) pri skrbnici programa Martini Stanonik na centralni službi Zavoda. Morebitna vprašanja naslovijo pisno na e-naslov: Zaposlime@ess.gov.si.
  • Odgovori bodo na spletni strani Zavoda objavljeni najkasneje v petih dneh od prejetja vprašanja;
  • b) v Kontaktnem centru Zavoda na telefonski številki 080 20 55 ali elektronskem naslovu: kontaktni.center@ess.gov.si;
  • c) pri strokovnih delavcih, pristojnih za program na območnih službah Zavoda.

Razpisna dokumentacija: Dokumentacija javnega povabila je na voljo na spletni strani Zavoda: www.ess.gov.si (v rubriki Delodajalci/Razpisi za delodajalce). Mogoče jo je dvigniti tudi osebno v glavnih pisarnah območnih služb Zavoda, v času uradnih ur (v ponedeljek, torek in sredo od 8. ure do 12. ure, v petek od 8. ure do 13. ure ter v ponedeljek in torek še od 13. ure do 15. ure in v sredo od 13. ure do 17. ure).

Več: Več o javnem povabilu najdete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj