Brezplačna mednarodna poletna šola CREA 2016

Brezplačna mednarodna poletna šola CREA 2016

22. 03. 2016

Vir in informacije: Regionalni center kreativne ekonomije (RCKE), http://www.rcke.si/

Razvij svojo idejo v pravi start-up. Pridruži se brezplačni mednarodni poletni šoli CREA 2016.

CREA 2016 je desetdnevni program za študente, na katerem boste pridobili praktična znanja s področja podjetništva, informacijsko-komunikacijskih tehnologij in oblikovanja ter razvili svoje start-up podjetje.

CREA 2016 vabi ekipe z oblikovano poslovno idejo, da nadgradite oblikovalski vidik in s tem uporabniško izkušnjo storitve oziroma produkta, poslovni model ter predstavitev vaše ideje (ang. pitch). Prav tako vabljeni študenti posamezniki, s poslovno idejo ali brez nje, saj lahkoskupaj z ostalimi udeleženci sestavite novo ekipo ali pa se pridružite obstoječi, ki išče prav vaša znanja in zanos. Z uspešno zaključeno poletno šolo boste pridobili 3 ECTS kreditne točke, najboljši pa boste imeli priložnost sodelovati tudi na mednarodnem podjetniškem dogodku. Tema letošnje poletne šole CREA 2016 je Zelena prihodnost in se navezuje na Ljubljano, nosilko naziva Zelena prestolnica Evrope 2016, ki poudarja pomen novih produktov in storitev, ki doprinesejo k bolj trajnostni prihodnosti.

Bodi pameten. Razmišljaj zeleno. Bodi del poletne šole CREA 2016.

Trajanje poletne šole

Poletna šola je sestavljena iz treh sklopov:

  • 19. do 29. julij 2016, desetdnevni intenzivni program, ki združuje področja podjetništva, informacijsko-komunikacijskih tehnologij in oblikovanja,
  • 1. avgust do 27. september 2016, individualno delo skupin (prototipiranje), svetovanje mentorjev bo na voljo preko spletnih orodij,
  • 28. do 29. september 2016, zaključni program razvoja prototipa in izbor zmagovalnih ekip.

Predstavniki zmagovalnih ekip bodo oktobra 2016 svoje ideje predstavili mednarodni javnosti v sklopu tekmovanja »ICT Business Idea Contest«.

Udeleženci

Poletna šola je namenjena dodiplomskim in podiplomskim študentom različnih fakultet, smeri in programov. Prijavljeni posamezniki morajo imeti status študenta. V primeru prijavljenih ekip, mora vsaj en član ekipe ustrezati zgornjim kriterijem.

Mednarodni značaj poletne šole

Predvidena je prisotnost študentov iz ostalih evropskih univerz. Uradni jezik poletne šole je angleščina.

Organizatorji

CREA 2016 poteka v organizaciji Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije in Univerze v Ljubljani, Fakultete za računalništvo in informatiko ter v sodelovanju s profesorji in sodelavci Ekonomske fakultete, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje in Fakultete za elektrotehniko (vse navedene članice UL).

Dodatne informacije in prijave

Več informacij o poletni šoli CREA 2016 in možnost prijave najdete tukaj. Prijave na poletno šolo zbirajo do vključno 17. maja 2016.

Kontakt

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj