Crowdfunding: Nasveti za izdelavo učinkovite video predstavitve

Crowdfunding: Nasveti za izdelavo učinkovite video predstavitve

09. 02. 2016

Vir in informacije: Zavod mladi podjetnik, 27. 1. 2016, http://mladipodjetnik.si/, Avtor: Matej Mušič

Crowdfunding je vedno bolj popularna storitev za pomoč pri uresničevanju podjetniških sanj. Če želite, da bo vaš projekt podprlo čim več ljudi, potem je video, ki bo vaš projekt opisal na enostaven a učinkovit način, obvezen.

1. Načrtujte - več kot mislite, da bo dovolj

Slaba pripravljenost na snemanje se pokaže v končni kvaliteti videa. Ključno je, da večino svoje energije posvetite načrtovanju. Pri tem naj vam bodo v pomoč obstoječi crowdfunding spoti, še posebno tisti, ki oglašujejo podobne produkte. Oglejte si jih čim več in si zapisujte, kaj vas je pritegnilo in kaj vas je odvračalo.

Ne pozabite, da je vaš glavni cilj, da bodo gledalci razumeli, kdo ste in kaj ponujate. Povejte jim zgodbo o projektu in jim pokažite, kako jim bo vaš produkt koristil.

Nekaj napotkov:

  • Pokažite jim svojo osebnost, na kratko predstavite sebe in strast do projekta.
  • Povejte jim, kaj vas je pripeljalo do ideje. Govorite o uspehih, padcih in trdem delu, ki ga vlagate.
  • Govorite o viziji vašega produkta.
  • Na koncu posnetka jih jasno prosite za pomoč pri podpori.

Čudaški projekti, ki so nas lansko leto zabavali na Kickstarterju

2. Bodite to, kar ste

Podporniki ne investirajo le v produkt, temveč tudi v vas, kot osebo. Želijo vas videti, začutiti vašo strast in postati navdušeni tako kot ste vi. Pred kamero pokažite vso energijo, ki jo premorete. Bodite nasmejani in sproščeni. Snemajte takrat, ko se boste počutili, da lahko pokažete sebe v najboljši luči.

Prvi vtis je pomemben, zato naj bo temu primerna tudi obleka. Ne potrebujete suknjiča ali kravate, a obleka naj vseeno pokaže vašo vlogo v podjetju. Vzemite si dovolj časa za izbor oblačil in frizure.

3. Imejte osebni pristop

Pokažite, da lahko toliko truda, kot ga boste vložili v razvoj produkta, vložite tudi v predstavitev. Imejte osebni pristop, ne pozabite pa hkrati biti profesionalni. S pravo kombinacijo obojega boste lažje navdušili gledalce.

4. Imejte kvalitetno sliko in zvok

Video v visoki kvaliteti danes lahko posnamete tudi s pametnim telefonom. Pazite, da bo snemalna naprava stabilizirana na stojalu. Prav tako je svetloba izjemnega pomena. Snemajte v velikem prostoru z veliko svetlobe ali na prostem. Pred začetkom naredite nekaj poskusnih posnetkov in jih preverite na računalniku.

Za lep zvok kupite mikrofon, ki se poveže s snemalno napravo. Zvok mora biti vedno čist, neodvisno od pozicije in oddaljenosti snemalne naprave. Govorite jasno in glasno. Preverite kvaliteto zvoka in ponavljajte s snemanjem, dokler ta ne bo popoln.

5. Poglejte posnetek brez zvoka in brez slike

Kakovosten posnetek je takrat, ko ga bo gledalec gledal brez zvoka ali poslušal brez slike. Najprej si oglejte posnetek brez zvoka. S tem se boste lahko osredotočili le na vizualno predstavitev. Predvajanje posnetka ponovite z vključenim zvokom in zaprite oči. V obeh primerih boste odkrili malenkosti, ki jih drugače ne bi.

Vir: savedelete.com

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj