Prihajajo Švicarji, ki bi radi investirali v slovenske start-upe

Prihajajo Švicarji, ki bi radi investirali v slovenske start-upe

02. 02. 2016

Vir in informacije: http://www.startaj.si/, 27. 1. 2016, Avtor: Blažej Kupec

Vodilno švicarsko programersko podjetje Netcetera išče obetavna start-up podjetja iz Slovenije pa tudi Hrvaške, Srbije in Makedonije. Vlagajo od nekaj deset tisoč evrov pa do milijona.

Netcetera ima v načrtu pet investicij v letošnjem letu in nadaljnja vlaganja s podobno hitrostjo v naslednjih nekaj letih.

Koliko in kam?

Pripravljeni so vložiti vse od nekaj deset tisoč evrov pa do milijona. Sami sicer vlagajo do 200 tisoč evrov, s partnerji pa se potem pogovarjajo za večje investicije.

Švicarji načrtujejo naložbe v podjetja, ki delujejo na področju finančnih tehnologij, povezane zdravstvene storitve, prometne tehnologije, digitalizacija podjetij, mediji in zabava, ter spletne aplikacije in programska oprema za policijo. Niso pa na ta način omejeni. Če vidijo, kakšno zanimivo rešitev, jo vsekakor pregledajo.

Ekipe morajo biti predane

Iščejo ekipe, ki "imajo cilj, izkušnje, so predane, ki razumejo problem in vedo, kako se ga lotiti ter že imajo izdelek". Obstajati pa mora tudi kemija med ustanovitelji in investitorji.

Start-upi ne bodo prejeli samo finančne podpore, ampak tudi druge vire, kot sta strokovno znanje in dostop do tržišča, ki ga lahko ponudi podjetje, kot je Netcetera.

Gre namreč za vodilno podjetje na trgu finančnih tehnologij v Švici in sosednjih državah, ki ponuja programske rešitve za različne druge industrijske panoge. Netcetera je bila sicer ustanovljena leta 1996, zaposluje pa okoli 350 ljudi.

Dodatne informacije: Zainteresirana start-up podjetja lahko najdejo več informacij in kontaktne informacije na www.netcetera.com/start-ups.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj