Enterprise Europe Network: Poslovne priložnosti za podjetja

Enterprise Europe Network: Poslovne priložnosti za podjetja

23. 07. 2010

Vir in informacije: Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), 7.7.2010, www.gzs.si, Avtor: Petra Arzenšek

Enterprise Europe Network je mreža, ki jo je ustanovil Generalni direktorat za podjetništvo in industrijo Evropske komisije z namenom usklajene in celovite podpore majhnim in srednje velikim podjetjem. Razvejana je v več kot 40 državah EU in izven EU (ZDA, Zahodni Balkan in Turčija, Rusija, …..); povezuje pa preko 500 institucij podpornega okolja za podjetništvo in tehnološki razvoj.

Ponudba tujih podjetij je oblika mednarodnih poslovnih priložnosti za mala in srednje velika podjetja, ki delujejo na trgih Evropske unije, srednje in vzhodne Evrope ter v mediteranskih državah. Preko Enterprise Europe Network lahko sklenete finančno ali prodajno mednarodno poslovno sodelovanje:

  • finančno poslovno sodelovanje vam omogoča, da ustanovite podjetje in najdete partnerje za skupna vlaganja,
  • prodajno poslovno sodelovanje vam omogoča distribucijo, marketing, pomoč pri prodaji, prodajo opreme in podobno.

V Enterprise Europe Network dnevno spremljajo ponudbe in povpraševanja tujih podjetjih, ki jih tedensko objavljajo na spletu.

Enterprise Europe Network v Sloveniji vas obvesti o morebitnih zainteresiranih tujih podjetjih - vaših potencialnih poslovnih partnerjih. Na vašo željo vam posredujejo objavljene naslove podjetij iz tujine, ki iščejo poslovno sodelovanje s slovenskimi podjetji.

V zadnji objavi objavljajo poslovne oglase tujih podjetij, ki iščejo tržne posrednike, zastopnike, možnosti podizvajanja in skupnega podjetja. Več poslovnih oglasov si lahko ogledate na www.borza.org.

Enterprise Europe Network: Poslovne priložnosti za podjetja – arhiv

Dodatne informacije: Podrobnejše informacije o možnostih poslovnega sodelovanja za vaše podjetje vam posreduje Petra Arzenšek, E-mail: petra.arzensek@gzs.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj