Zajtrk z družbenim učinkom - »Vodenje raznolikosti v podjetju«, Ljubljana

Zajtrk z družbenim učinkom - »Vodenje raznolikosti v podjetju«, Ljubljana

01. 12. 2015

Datum: 2. december 2015, od 8.30 do 10.30 ure

Kraj: DPlac, Dunajska cesta 20, Ljubljana

Namen zajtrkov z družbenim učinkom je povezovanje vseh, ki jih zanima družbeni učinek. Gre za neformalna druženja, izmenjavo izkušenj, dobrih praks in poznanstev z namenom, da se povečuje pozitiven družbeni učinek.

Zajtrk z družbenim učinkom z naslovom: »Vodenje raznolikosti v podjetju« bo potekal v sredo, 2. decembra 2015, od 8.30 do 10.30 ure, v prostorih DPlac-a, Dunajska cesta 20, Ljubljana.

Skladna politika raznolikosti ustvarja vključujoče okolje in vsem zaposlenim daje možnost, da se počutijo vključeni, spoštovani in cenjeni. To pomeni, da se politika ravnanja s človeškimi viri, osredotoča na prepoznavanje in spoštovanje posameznikovih spretnosti in ne na posameznikove značilnosti, ki so lahko razlog za diskriminacijo. Sposobnosti in volja vsakega posameznika naj določata neodvisno življenje ter aktivno in produktivno vlogo v družbi.

Če želimo spodbuditi enakopravno vključevanje v delo, zaposlovanje ranljivih skupin, je nujno povečati njihovo zaposljivost, torej razvijati dejavnosti, ki pospešujejo pridobivanje spretnosti in znanj. Zato je izziv za prihodnost v podjetje pripeljati podporne mehanizme za povečanje ključnih kompetenc, ki prispevajo zviševanju zaposljivosti in zaposlenosti ranljivih oseb.

Na zajtrku bodo teme zaposlovanja raznolikih ranljivih skupin in vodenja raznolikosti v podjetju osvetlili iz vseh treh ključnih vidikov: vidik delodajalca, podporne službe in zaposlenega.

Gosti na zajtrku bodo:

  • Barbara Zupančič, vodja razvoja, Šentprima - zavod za rehabilitacijo in izobraževanje
  • Igor Pavel, direktor, IP Dobrovita
  • Andreja Štepec, predsednica Sveta uporabnikov, Šent - Slovensko združenje za duševno zdravje
  • Zajtrk bo moderiral Matej Delakorda.

Udeležba je brezplačna.

Prijave: Prijava je obvezna. Prijavite se lahko tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj