Najboljše inovacije 10. Slovenskega foruma inovacij

Najboljše inovacije 10. Slovenskega foruma inovacij

24. 11. 2015

Vir in informacije: www.podjetniski-portal.si, 18. 11. 2015

17. novembra 2015 se je s slavnostno razglasitvijo najboljših inovacij uspešno zaključil prvi dan 10. Slovenskega foruma inovacij. Lucky3in1 je najboljša inovacija v kategoriji posameznikov ali skupine posameznikov; Robotsko plovilo za zaznavanje in kontrolo cianobakterij je najboljša inovacija v kategoriji mikro podjetij; v kategoriji malih podjetij je najboljša inovacija Subglider ter v kategoriji srednjih in velikih podjetij je najboljša inovacija Razvoj visokoogljičnega jekla X120Mn12 po postopku kontinuiranega litja. Posebno priznanje za inovaciji z družbenim učinkom sta prejeli inovaciji Robotsko plovilo za zaznavanje in kontrolo cianobakterij in Leseno okno ReWin.

Skupno se na 10. Slovenskem forumu inovacij, ki je potekal 17. in 18. novembra 2015 v Športnem centru HIT v Šempetru pri Gorici, predstavilo 45 najboljših inovacij, ki so sodelovale v okviru vseslovenskega izbora in med katerimi jih je že več kot 65 odstotkov v fazi izvedbe oziroma realizacije.

Najboljše inovacij v posameznih kategorijah:

  • Najboljša inovacija v kategoriji posameznikov ali skupine posameznikov je inovacija Lucky3in1, avtorja Matjaža Loca.
  • Najboljša inovacija v kategoriji mikro podjetij je inovacija Robotsko plovilo za zaznavanje in kontrolo cianobakterij, ki jo je prijavilo podjetje Arhel, d. o. o. 
  • Najboljša inovacija v kategoriji malih podjetij je inovacija Subglider, ki jo je prijavilo podjetje Maremico, d. o. o.
  • Najboljša inovacija v kategoriji srednjih in velikih podjetij je Razvoj visokoogljičnega jekla X120Mn12 po postopku kontinuiranega litja, ki jo je prijavilo podjetje Acroni, d. o. o.
  • Posebno priznanje za inovacijo z družbenim učinkom sta prejeli inovaciji Robotsko plovilo za zaznavanje in kontrolo cianobakterij podjetja Arhel, d. o. o. in Leseno okno ReWin, podjetja M Sora, d. o. o.

Več

Katalog 45 najboljših inovacij letošnjega 10. Slovenskega foruma inovacij najdete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj