Podelitev priznanj najboljšim tujim investitorjem leta - Invest Slovenia FDI Award, Ljubljana

Podelitev priznanj najboljšim tujim investitorjem leta - Invest Slovenia FDI Award, Ljubljana

10. 11. 2015

Datum: 18. november 2015, ob 20. uri

Kraj: v prostorih Stare mestne elektrarne v Ljubljani

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi letos podelila priznanja najboljšim tujim naložbenikom v Sloveniji, ki so v preteklem letu ustvarili izjemne rezultate ter prispevali  k razvoju slovenskega gospodarstva. Na dogodku, ki bo v sredo, 18. novembra 2015, ob 20. uri v prostorih Stare mestne elektrarne v Ljubljani, bodo priznanja Invest Slovenia FDI Award podeljena najboljšim v naslednjih štirih kategorijah:

  • velik zaposlovalec in investitor v regiji;
  • uspešni poslovni rezultati in razvojna naravnanost;
  • dolgoročna prisotnost in trajnostna naravnanost ter
  • logistični center (hub).

Strokovna komisija, ki je izbirala prejemnike nagrad Invest Slovenia FDI Award, je v ožji izbor vključila zgolj tista podjetja, ki imajo več kot 50 zaposlenih, poslujejo z dobičkom, imajo visoko bonitetno oceno ter dodano vrednost vsaj 35.000 EUR na zaposlenega in niso davčni neplačniki.  Nagrade bosta podeljevala minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek in v. d. direktorja SPIRIT Slovenija, mag. Gorazd Mihelič.

Lani so priznanja prejela podjetja: Sumida Slovenija, d. o. o. v kategoriji uspešni poslovni rezultati; Hofer trgovina, d. o. o. v kategoriji veliko storitveno podjetje, pomemben zaposlovalec in investitor v regiji; Elrad International, d. o. o. v kategoriji reinvesticije in prejemniki sredstev iz naslova javnega razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij javne agencije SPIRIT Slovenija ter Količevo Karton, d. o. o. v kategoriji dolgoročna prisotnost in trajnostna naravnanost investicije v Sloveniji.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj