Novi razpisi bodo še letos, a z nekaterimi novimi pravili

Novi razpisi bodo še letos, a z nekaterimi novimi pravili

20. 10. 2015

Vir in informacije: Finance, 11. 10. 2015, http://www.finance.si/, Avtor: Špela Mikuš

Čeprav se je večina programov zaposlovanja in usposabljanja letos že končala, na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve obljubljajo, da bodo novi razpisi še letos. Kdaj natančno, pa še ne vedo povedati.

Med pripravljenimi programi so: prvi izziv (program za spodbujanje zaposlovanja mladih), usposabljanje na delovnem mestu in subvencije za zaposlitev za ciljno skupino starejših, dolgotrajno brezposelnih in nizko izobraženih brezposelnih.

Prihaja delitev na vzhodno in zahodno kohezijsko regijo

Prihajajoči razpisi bodo namenjeni ranljivim skupinam brezposelnih, pa piše na spletni strani zavoda za zaposlovanje. Med te sodijo dolgotrajno brezposelni, starejši od 50 let in nižje izobraženi brezposelni (s končano ali nedokončano osnovno šolo), posebni razpisi bodo namenjeni tudi mladim brezposelnim, starim do 30 let.

Druga pomembna sprememba je delitev razpisanega denarja na vzhodno in zahodno kohezijsko regijo. Delitev ni povezana s sedežem delodajalca, ampak z naslovom stalnega prebivališča brezposelne osebe, je razvidno s spletne strani zavoda. S tem bodo spremljali kvote dodeljenih evropskih sredstev za ranljive skupine brezposelnih, ločeno za vzhodno in zahodno kohezijsko regijo, ter posebej za mlade brezposelne, prav tako ločeno za obe regiji.

Želite subvencijo zavoda? Delovno mesto objavite pri njih

Napoveduje se še ena sprememba pri dodeljevanju subvencij za zaposlovanje. Če boste želeli v podjetju imeti subvencionirano zaposlitev, boste prosto delovno mesto morali objaviti pri zavodu. Za ta delovna mesta boste lahko vseeno predlagali svoje kandidate, za katere veste, da sodijo v ciljno skupino brezposelnih.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj