SPIRIT Slovenija pripravlja poslovna srečanja s podjetji iz Jaroslavlja

SPIRIT Slovenija pripravlja poslovna srečanja s podjetji iz Jaroslavlja

29. 09. 2015

Vir in informacije: STA, 22. 9. 2015, www.sta.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo s partnerji med 6. in 8. oktobrom 2015 v okviru obiska gospodarske delegacije iz ruskega Jaroslavlja v Ljubljani in Novi Gorici pripravila poslovna foruma in individualne pogovore med podjetji. Podjetja se lahko na posamezni dogodek prijavijo do 30. septembra 2015.

Pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija se je lani jeseni v jaroslaveljski regiji že mudila delegacija 23 slovenskih podjetij, tokratni obisk pa je namenjen nadaljnji krepitvi poslovnih, partnerskih in prijateljskih vezi med podjetji in institucijami obeh držav.

Jaroslavelj je z 1,3 milijona prebivalci industrijsko razmeroma močna regija, predvsem na področju lesnopredelovalne industrije, gumarstva in avtomobilske industrije. V regiji je razvito tudi kmetijstvo, ponaša pa se še s peto največjo naftno rafinerijo v Rusiji.

Vlada jaroslaveljske regije je usmerjena v financiranje razvojnih projektov, zato so inovativna in tehnološko napredna slovenska podjetja lahko pravi partnerji za prihodnje razvojne projekte tako v Jaroslavlju kot v EU in širše.

Ponujajo se predvsem priložnosti za vzpostavitev sodelovanja v javni infrastrukturi, telekomunikacijah in informacijsko-komunikacijskih tehnologija, kovinskopredelovalni industriji, avtomobilski industriji, farmacevtski industriji in medicini, prehrambni industriji ter v turizmu.

Obstajajo tudi možnosti za sodelovanje v lesnopredelovalni industriji, saj sta tako Slovenija kot Jaroslavelj poraščena z gozdovi.

Obisk gospodarske delegacije iz Jaroslavlja agencija SPIRIT Slovenija pripravlja pod okriljem ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z ruskim veleposlaništvom v Ljubljani in v partnerstvu z regionalno razvojno agencijo Severne Primorske ter občinama Nova Gorica in Ljubljana.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj