Javni poziv za udeležbo na poslovnem forumu in B2B srečanjih z jaroslaveljskimi podjetji, Ljubljana in Nova Gorica

Javni poziv za udeležbo na poslovnem forumu in B2B srečanjih z jaroslaveljskimi podjetji, Ljubljana in Nova Gorica

22. 09. 2015

Datum in kraj:

  • 6. oktobra 2015, Ljubljana (Grand Hotel Union, Modri salon)
  • 8. oktobra 2015, Nova Gorica (MO Nova Gorica)

Javna agencija SPIRIT Slovenija med 6. in 8. oktobrom 2015 skupaj s partnerji organizira tridnevni delovni obisk gospodarske delegacije iz ruskega Jaroslavlja v Sloveniji. V tem času bosta v Ljubljani in Novi Gorici potekala poslovna foruma z B2B srečanji med jaroslaveljskimi in slovenskimi podjetji ter obiski ruskih podjetij v slovenskih podjetjih.

Pod okriljem SPIRIT Slovenija se je jeseni 2014 v Jaroslavlju že mudila delegacija 23 slovenskih podjetij, tokratni obisk iz Jaroslavlja pa je namenjen nadaljnji krepitvi poslovnih, partnerskih in prijateljskih vezi med podjetji in institucijami iz obeh držav. V času obiska bosta v Ljubljani in Novi Gorici organizirana poslovna foruma z b2b pogovori med slovenskimi in jaroslaveljskimi podjetji. Zainteresirana podjetja se lahko na posamezni dogodek prijavijo najkasneje do vključno srede, 30. septembra 2015. Seznam članov gospodarske delegacije je tukaj.

Dogodek

Datum

Prijave in več informacij

Poslovni forum v Ljubljani

(Grand Hotel Union, Modri salon)

torek, 6. oktobra 2015, od 15.00 do 17.00 ure

ga. Tanja Drobnič

tanja.drobnic@spiritslovenia.si

Tel: (01) 589 18 94

Poslovni forum v Novi Gorici

(MO Nova Gorica)

četrtek, 8. oktobra 2015, od 11.00 do 14.00 ure

g. Črtomir Špacapan

crtomir.spacapan@rra-sp.si

Tel: (05) 330 66 89

Regija Jaroslavelj z 1,3 milijona prebivalci je industrijsko relativno močna, predvsem na področju lesno-predelovalne industrije, gumarstva in avtomobilske industrije, razvito ima tudi kmetijstvo, ponaša pa se tudi s peto največjo naftno rafinerijo v Ruski federaciji. Vlada jaroslavske regije je usmerjena v financiranje razvojnih projektov, zato so inovativna in tehnološko napredna slovenska podjetja lahko pravi partnerji za prihodnje razvojne projekte tako v Jaroslavlju kot v Evropski uniji in širše. Še posebej veliko priložnosti za vzpostavitev sodelovanja med Slovenijo in Jaroslavljem je na naslednjih področjih - javna infrastruktura, predvsem gradbeništvo, gradbeni inženiring in lesno-pohištvena industrija; telekomunikacije in informacijsko-komunikacijske tehnologije; kovinsko predelovalna industrija; avtomobilska industrija; farmacevtska industrija in medicina; prehrambna industrija in turizem. Velika je tudi kompatibilnost lesno predelovalne industrije obeh gospodarstev, saj sta tako Slovenija kot tudi Jaroslavelj izdatno poraščena z gozdovi in je tako uporaba lesne (bio)mase kot tudi prenos tehnologij za predelavo te mase kompatibilen za obe gospodarstvi.

Obisk gospodarske delegacije iz Jaroslavlja pripravlja SPIRIT Slovenija pod okriljem Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo  v sodelovanju z Veleposlaništvom Ruske federacije v Ljubljani in  v partnerstvu z Regionalno razvojno agencijo Severne Primorske, Mestno občino Nova Gorica in Mestno občino Ljubljana.

Prijave: Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da se udeležite katerega od obeh dogodkov in izkoristite priložnost za srečanje z jaroslaveljskimi partnerji, izmenjavo informacij in navezavo novih stikov. Kotizacije za udeležbo ni. Rok za prijavo je 30. september 2015.

Dodatne informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, Kontaktna oseba: ga. Tanja Drobnič, Tel: (01) 589 18 94, e-pošta: Tanja.Drobnic@spiritslovenia.si.

Elektronski dokumenti:

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj