Erasmus - evropski program izmenjave podjetnikov

Erasmus - evropski program izmenjave podjetnikov

13. 07. 2010

Vir in informacije: Delo, 22.6.2010, www.delo.si

S svežimi idejami po izkušnje v tujino

Do septembra bi radi v okviru Erasmusovega programa izvedli 500 izmenjav med mladimi in izkušenimi podjetniki, prihodnje leto tisoč – Denarna podpora znaša v povprečju 870 evrov

Da bi v Evropski uniji povezali mlade podjetnike z izkušenimi, je evropska komisija v okviru Erasmusa pripravila poseben program izmenjave. Izkušeni podjetniki, ki se prijavljajo za sodelovanje, iščejo zagnane in motivirane posameznike, ki bi s svojim znanjem lahko obogatili njihovo podjetje. Novinci pa s sodelovanjem z izkušenimi razvijajo podjetniško miselnost in pridobivajo dragocene izkušnje. »Evropska komisija je sprejela približno 2500 podjetnikov; tretjino izkušenih in dve tretjini novih. Do septembra bi radi izvedli 500 izmenjav, prihodnje leto pa 1000.

V Evropi je vsako leto na novo ustanovljenih približno dva milijona podjetij in pol. S programom Erasmus bi radi zmanjšali 'smrtnost' mladih podjetij, naučili podjetnike, da ne ponavljajo napak, jim omogočili internacionalizacijo, z navezovanjem stikov z izkušenimi podjetniki v tujini pa bi radi tudi obogatili njihovo znanje.

Več o tem si lahko preberete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj