Ponovno se ponuja priložnost za razvoj podjetniških idej!

Ponovno se ponuja priložnost za razvoj podjetniških idej!

25. 08. 2015

Vir in informacije: Štajerska gospodarska zbornica, 19. 8. 2015, http://www.stajerskagz.si/

Mariborska razvojna agencija je na spletni strani: http://www.mra.si/ objavila 4. javni poziv za vključitev v program PVSP za problemsko območje, ki je namenjen spodbujanju podjetništva med brezposelnimi osebami. Prijavijo se lahko brezposelne osebe s stalnim prebivališčem v eni izmed občin problemskega območja (Mestna občina Maribor, občine Ruše, Pesnica, Kungota, Hoče-Slivnica ter Selnica ob Dravi), ne glede na starost in stopnjo izobrazbe.

Med prijavljenimi kandidati bo izbranih 10 udeležencev, ki bodo dobili priložnost, da s strokovno pomočjo zaposlenih na MRA in zunanjih ekspertov razvijejo lastno podjetniško idejo v delujoče podjetje. Cilj programa je, da udeleženci v enem letu po zaključku usposabljanja ustanovijo lastno podjetje, se samozaposlijo ali zaposlijo pri drugem delodajalcu.

Program udeležencem ponuja:

  • redno zaposlitev za določen čas 4. mesecev;
  • pomoč in podporo izkušenih mentorjev;
  • strokovna skupinska in individualna usposabljanja;
  • delo v urejenem in kreativnem okolju;
  • nova poznanstva, ideje in partnerstva;
  • edinstveno izkušnjo, ki bo vplivala na njihov osebni in podjetniški razvoj.

Rok za prijavo je 10. 9. 2015.

Rezultati prejšnjih skupin kažejo, da je program zelo uspešen, saj v povprečju polovica udeležencev po zaključku ustanovi lastno podjetje, preostali udeleženci pa se s pomočjo programa lažje zaposlijo pri drugih delodajalcih.

Dodatne informacije: Dijana Bestijanić, Tel: (02) 333 13 19, e-pošta: pvsp@mra.si.

Informativni dan bo potekal 2. 9. 2015, ob 10.00 v prostorih MRA.

Program se izvaja v okviru Programa spodbujanja konkurenčnosti Maribora s širšo okolico v obdobju 2013 – 2018, Instrument 3: Spodbujanje podjetniške dejavnosti in ustvarjanje novih delovnih mest, ki ga financira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj