Povabilo na nastop slovenskih podjetnikov in raziskovalcev na področjih IKT, biotehnologije in nanotehnologije na mednarodnem poslovnem dogodku ICT-BIO-NANO BROKERAGE EVENT (Ostrava, Češka)

Povabilo na nastop slovenskih podjetnikov in raziskovalcev na področjih IKT, biotehnologije in nanotehnologije na mednarodnem poslovnem dogodku ICT-BIO-NANO BROKERAGE EVENT (Ostrava, Češka)

25. 08. 2015

Datum: 15. oktober 2015

Kraj: Ostrava, Češka

Veleposlaništvo RS v Pragi v sodelovanju z Regionalno gospodarsko zbornico Moravsko-šlezijske regije pripravlja nastop slovenskih podjetnikov in raziskovalcev na področjih IKT, biotehnologije in nanotehnologije na mednarodnem poslovnem dogodku ICT-BIO-NANO BROKERAGE EVENT, ki bo potekal 15. oktobra 2015 v Ostravi* na Češkem.

V okviru programa bodo potekala vnaprej dogovorjena srečanja s potencialnimi partnerji za sodelovanje, organizirano pa bo tudi predavanje o načinih za pridobivanje EU sredstev v okviru programa Horizont 2020 s praktičnimi nasveti in pa obisk treh raziskovalnih centrov v Ostravi (po izbiri): Superračunalniškega centra IT4I, Centra za nanotehnologijo in Biotehnološkega parka 4MEDi. Glede na interes se za slovenske udeležence lahko pripravi tudi poseben program.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Prijave: Prijavite se lahko preko spletne strani, kjer je poleg ostalih informacij na voljo tudi seznam prijavljenih udeležencev.

Več informacij najdete v letaku.

Dodatne informacije: Za dodatne informacije vam je na voljo g. Weixler, ekonomski svetovalec, Veleposlaništvo RS v Pragi, Pod Hradbami 15, 160 41 Praha, Česká republika, Tel: +420 233 081 215, e-pošta: vpr@gov.si, Spletna stran: http://praga.veleposlanistvo.si/.

* Ostrava se razvija v eno izmed najpomembnejših IKT središč na Češkem, zlasti s pomočjo centra odličnosti IT4 Innovation, v okviru katerega se vzpostavlja superračunalnik (eden izmed 100 najzmogljivejših računalnikov na svetu) in softwarske podružnice finskega podjetja Tieto, ki zaposluje preko 2.000 ljudi in je spodbudila vzpostavitev mnogih manjših IKT podjetij v regiji. Posledično se je v Ostravi vzpostavil tudi sedež češkega IT klastra.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj