Brezplačni seminar - »Pravni pogled na spremembe ZGD-1l«, Ljubljana

Brezplačni seminar - »Pravni pogled na spremembe ZGD-1l«, Ljubljana

25. 08. 2015

Datum: 7. september 2015, od 9.30 do 11.00 ure

Kraj: Gospodarska zbornica Slovenije, dvorana C, Dimičeva ulica 13, Ljubljana

8. avgusta 2015 je začel veljati Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1I), zato vas Uradni list RS v sodelovanju z GZS vabi na brezplačni seminar, na katerem vam bo predavatelj natančneje predstavil novosti ZGD-1I.

Seminar bo 7. septembra 2015, od 9.30 do 11.00 ure potekal v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (dvorana C), Dimičeva ulica 13, Ljubljana.

Med zanimivejša določila, ki jih uveljavlja ZGD-1I, sodijo spremembe glede velikosti družbe in jezika, predvsem tiste glede mikro družb. Med preostale pomembne spremembe sodijo omejitve pri ustanavljanju družb, spremembe, nanašajoče se na družbe v skupini, pridružene družbe in prenehanje opravljanja dejavnosti, spremembe glede skrbnosti in odgovornosti ter notranje revizije, poročila o podjetniški pogodbi, priprava in izvedba skupščine ter posebna revizija. Novosti pa so poleg naštetega tudi pri prekrških in nove globe, ki so odslej vezane na velikost podjetja.

Program

Predavatelj: Jernej Tovšak, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Prijave: Elektronsko prijavnico najdete tukaj. Zadnji rok za oddajo prijave je 4. september 2015 do vključno 10. ure oziroma do zapolnitve prostih mest. Število mest je omejeno.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj