Fast Track to Innovation (FTI) - dodatna priložnost za MSP

Fast Track to Innovation (FTI) - dodatna priložnost za MSP

30. 06. 2015

Vir in informacije: http://www.startaj.si/, 17. 4. 2015, Avtor: Nina Mazgan

Drugi nov instrument v okviru Obzorja 2020 "Hitra pot do inovacij" - Fast Track to Innovation (FTI) je namenjen podpiranju evropskega gospodarstva z zagotavljanjem nepovratnih sredstev za inovativna podjetja in organizacije, da bodo s svojimi dobrimi idejami lažje prodrla na trg.

Prijave konzorcijev 3 do 5 organizacij je mogoče pošiljati od januarja 2015 dalje. Konzorciji morajo vključevati podjetja, sodelujejo pa lahko tudi univerze, raziskovalne inštitucije, tehnološke organizacije ter organizacije, ki pospešujejo komercializacijo inovacij, kot so: grozdi, končni uporabniki, podjetniška združenja, inkubatorji, investitorji ali javni sektor.

Še posebej se spodbuja sodelovanje MSP ter podjetij, ki se prvič prijavljajo na razpis okvirnih programov. FTI podpira inovativne projekte od faze demonstracij do vstopa na trg, vključno s prototipi, testiranji in preverjanji v realnih razmerah, preverjanja poslovnih modelov in standardizacije. Razpis zahteva relativno zrele nove tehnologije, koncepte, procese in poslovne modele, ki potrebujejo zadnji razvojni korak za vstop na trg.

Več informacij

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj