Brezplačno iskanje potencialnih poslovnih partnerjev na trgu Armenije in Cipra

Brezplačno iskanje potencialnih poslovnih partnerjev na trgu Armenije in Cipra

06. 07. 2010

Vir in informacije: www.izvoznookno.si, 2.7.2010

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk bo med 10. in 13. oktobrom 2010 obiskal Armenijo in Ciper. Ker se poleg obiska organizira tudi gospodarska delegacija, razpisujemo možnost sodelovanja v  predčasni, konkretnejši poizvedbi o potencialnih poslovnih partnerjih iz Armenije in Cipra za slovenska podjetja. Vaše sodelovanje v gospodarski delegaciji oziroma predčasni poizvedbi je vaša priložnost, da se dogovorite o predhodni analizi povpraševanja po vaših izdelkih, storitvah, možnostih medsebojnega sodelovanja oziroma pridobivanja ter ohranjanja kontaktov z armenskimi in ciprskimi podjetji.

Čeprav sodita omenjena trga med relativno neznane, ponujata kar nekaj zanimivih poslovnih priložnosti. Kot najbolj zanimiva področja na trgu Armenije se kažejo medicinska oprema, kmetijska mehanizacija (tudi oprema za gozdarstvo), ekologija in alternativni viri energije (čiščenje vod, male hidroelektrarne, sončna, vetrna energija, predelava odpadkov), informacijska tehnologija (IKT), prenos tehnologije in znanja (management, kmetijstvo, turizem) ter ostala. Za najbolj potencialna področja na trgu Cipra pa se smatrajo poleg večine že naštetega predvsem še wellness turizem, gradbeništvo, hotelirstvo, pridobivanje čiste vode, ipd.

V kolikor ocenjujete, da je sodelovanje smiselno za vaše podjetje, vas prosimo, da izpolnite obrazec »Company profile - Armenia and Cyprus«. Sodelovanje v iskanju potencialnih poslovnih partnerjev je brezplačno.

Vaš izpolnjen obrazec v angleškem jeziku in elektronski obliki pričakujemo najkasneje do 6. julija 2010, na e-naslov: danijel.gostencnik@gzs.si.

Dodatne informacije: Center za konkurenčnost pri GZS, Kontaktna oseba: Danijel Gostenčnik, Tel: (01) 58 98 154.

Pomembno: Z opisom vaše ponudbe (Company profile) bodite kratki in jasni, ker je kvaliteta iskanja poslovnih partnerjev odvisna samo od vaših podanih informacij, ki jih bomo lahko posredovali pravnim in fizičnim osebam.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj