Brezplačna delavnica - »Dobra higienska in proizvodna praksa (HACCP)«, Jesenice

Brezplačna delavnica - »Dobra higienska in proizvodna praksa (HACCP)«, Jesenice

26. 05. 2015

Datum: 1. junij 2015, od 9.00 do 12.30 ure

Kraj: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Spodnji Plavž 24e, Jesenice

Brezplačna delavnica z naslovom: »Dobra higienska in proizvodna praksa (HACCP)« bo potekala v ponedeljek, 1. junija 2015, od 9.00 do 12.30 ure v prostorih Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, Spodnji Plavž 24e, Jesenice.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s proizvodnjo, prometom in prodajo živil: zaposlenim v gostiščih, restavracijah, slaščičarnah, kavarnah, barih, pekarnah, trgovinah, vrtcih, šolah, bolnišnicah, domovih za starejše in ostalih zavodih, ki za svoje oskrbovance pripravljajo in razdeljujejo hrano.

Na podlagi XII. Poglavja Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil lahko delajo z živili samo osebe, ki imajo ustrezno strokovno usposobljenost! Odgovorne osebe morajo izobraževanje opraviti enkrat letno. V nasprotnem primeru jih doletijo kazni pristojnih inšpekcijskih služb.

Udeleženci delavnice prejmejo potrdilo o izobraževanju.

Teme delavnice:

  • Slovenska in EU zakonodaja na področju proizvodnje, prometa in prodaje živil,
  • Varna prehrana in dejavniki tveganja (fizikalni, kemijski in mikrobiološki),
  • Dobra proizvodnja praksa,
  • Dobra higienska praksa,
  • Informacije o alergenih (nepredpakirana živila),
  • Vodenje HACCP dokumentacije,
  • Najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim nadzorom,
  • Priprava na inšpekcijski nadzor.

Predavateljica: Sonja Čeferin Tomaš univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, z bogatimi izkušnjami na področju prehranskega svetovanja pri različnih zdravstvenih stanjih (alergijah, sladkorna bolezen, celiakija), pri pripravi, uvajanju in verifikaciji HACCP sistema v gostinskih obratih, slaščičarnah, bolnišnicah, planinskih kočah, živilsko predelovalnih obratih…

Prijave: Izpolnjeno prijavnico pošljite po elektronski pošti: dina@ragor.si.

Delavnica je financirana s strani SPIRIT Slovenija, javne agencije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma in se izvaja v okviru Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev v okviru vstopnih točk VEM na lokalnem nivoju v letu 2015 »VEM 2015«.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj