Brezplačna podjetniška sreda - »Uspešna prijava na SME Instrument«, Ljubljana

Brezplačna podjetniška sreda - »Uspešna prijava na SME Instrument«, Ljubljana

26. 05. 2015

Datum: 27. maj 2015, od 14.00 do 16.00 ure

Kraj: Tehnološki park Ljubljana (stavba B, konferenčna dvorana)

Slovenska mlada podjetja imajo poleg nacionalnih razpisov za nepovratna sredstva na voljo tudi centralizirane razpise neposredno preko Evropske komisije.

Trenutno je najbolj “vroč” javni razpis za mala in srednje velika podjetja (MSP), t.i. »SME Instrument« (MSP Instrument), iz katerega lahko pridobite med 50.000 evrov in 2,5 milijona evrov nepovratnih sredstev. Cilj tega razpisa je zapolniti vrzel v financiranju MSP v zgodnjih fazah, pomagati MSP-jem pri raziskavah in inovacijah, ki nosijo določeno tveganje kot tudi stimulirati podjetja pri inovacijah z visokim potencialom.

Na tokratni podjetniški sredi, ki bo potekala 27. maja 2015, od 14.00 do 16.00 ure v prostorih Tehnološkega parka Ljubljana (stavba B, konferenčna dvorana) boste izvedeli kaj ponuja razpis SME Instrument, kdo se lahko prijavi in predvsem, kaj iščejo ocenjevalci prijav.

Delavnica je namenjena podjetjem predvsem predstavnikom majhnih in srednje velikih podjetij.

Izkušnje in nasvete o tem, na kaj je treba paziti pri pisanju prijave in katere so najpogostejše napake prijaviteljev, bo z delila Nina Mazgan, ki med drugim tudi ocenjuje prijave za SME Instrument.

Predavateljica: Nina Mazgan, po izobrazbi diplomirana politologinja in magistra ekonomskih znanosti ter Cotrugli business school MBA, ima več kot 7 let izkušenj na področju vodenja evropskih projektov ter ocenjevanja inovacijskega potenciala start-up podjetij. Te izkušnje je pridobila v okviru dela v mednarodnem podjetju META Group ter upravljanja sklada tveganega kapitala META Ingenium d.o.o., za katerega je pregledala več kot 300 poslovnih načrtov ter sledila osmim naložbam od prvega kontakta, preko skrbnega pregleda do izvedbe in spremljanja lastniške naložbe.

Za METO je vodila več mednarodnih projektov, med drugimi okvirni program ESIC2, ki s strani Evropske skupnosti odobrenim raziskovalnim projektom nudi pomoč pri komercializaciji raziskovalnih rezultatov. Nina trenutno deluje tudi kot samostojna svetovalka pri pridobivanju sredstev iz naslova evropskega programa SME Instrument, za katerega deluje kot ocenjevalka pri Evropski komisiji.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj