Konferenca o razvoju kadrov, Laško

Konferenca o razvoju kadrov, Laško

11. 05. 2015

KOMPETENCE 21. STOLETJA: OD BESED K DEJANJEM

Datum: 27. in 28. maj 2015

Kraj: Laško

Letošnja konferenca o razvoju kadrov se bo odvila 27. in 28. maja 2015 v Laškem in bo prvič potekala kot dvodnevni dogodek.

Rdeča nit strokovne konference bo vlaganje v razvoj kompetenc v vseh življenjskih obdobjih za napredek posameznika, gospodarstva in družbe.

Prilagajanje na spremembe 21. stoletja zahteva od posameznikov razvoj novih kompetenc, zato se bomo na konferenci osredotočali na pomen in učinke vlaganja v ljudi. Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije v svojih programih  med drugim spodbuja usmerjen razvoj kompetenc raznolikih ciljnih skupin.

Z organizacijo konference  želimo skozi uspešne zgodbe potrditi, da se vlaganje v ljudi splača in prispevati k povezovanju ministrstev, izobraževalnih, strokovnih institucij in podjetij. Dodano vrednost namreč ustvarjajo usposobljeni kadri in vitalne organizacije, ki imajo jasno zastavljene cilje ter strategijo razvoja, ki vključuje razvoj kompetenc.

Komu je konferenca namenjena

Konferenca je namenjena vodilnim in kadrovskim delavcem podjetij, strokovni javnosti na področju gospodarstva, trga dela, zaposlovanja in izobraževanja ter študentom - štipendistom sklada, ki iščejo priložnost na začetku svojo poklicne poti.

O konferenci

Prvi dan, 27. maja 2015 bodo skozi prizmo razvoja kompetenc izpostavili uspešne zgodbe in poglede strokovnjakov, v popoldanskem delu pa se v okviru petih vsebinskih modulov podrobneje dotaknili:

  • pridobivanja praktičnih izkušenj v obdobju izobraževanja (modul A),
  • uspešnega vodenja  in zavzetosti zaposlenih (modul B),
  • upravljanja znanja v podjetjih in panogah (modul C),
  • usposabljanja in izobraževanja zaposlenih, še posebej starejših in drugih ranljivih skupin (modul D)
  • o potencialu mladih z znanjem iz tujine (modul E).

Drugi dan, 28. maj 2015 bo namenjen pridobivanju praktičnih izkušenj na delavnicah iz različnih področij razvoja kompetenc. Udeleženci  bodo imeli priložnost osvojiti znanja in veščine aktualnih vsebin predstavljenih na prvem dnevu konference.

Zakaj se udeležiti konference

Udeleženci bodo:

  • spoznali različne strokovne vidike razvoja kompetenc,
  • se poglobili v problematiko razvoja, večplastnosti in  uporabnosti kompetenc v praksi,
  • dobili informacije  o skladovih programih,
  • se seznanili s vsebinami Operativnega programa kohezijske politike za obdobje 2014-2020,
  • se urili na področju mehkih veščin kot so komunikacija, vodenje, prenos znanja ipd.

Udeležba na konferenci je brezplačna.

Prijave: Pohitite s prijavo, število mest je omejeno. Prijavite se lahko preko prijavnice, najkasneje do srede, 20. 5. 2015.

Več

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj