Brezplačna poletna šola za nadobudne podjetnike - »Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije«, Ljubljana

Brezplačna poletna šola za nadobudne podjetnike - »Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije«, Ljubljana

05. 05. 2015

Datum: med 12. in 22. julijem 2015

Kraj: Ljubljana

Si kreativen študent dodiplomske ali podiplomske smeri oz. diplomant z odlično poslovno idejo? Lahko s pomočjo IKT izboljšaš prihodnost? Želiš postati podjetnik?

Pridruži se brezplačni poletni šoli »Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije« in začni svojo podjetniško pustolovščino z Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije ter Fakulteto za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Dodaten navdih pri razvoju storitev, ki naslavljajo družbene in okoljske izzive v urbanih okoljih, bo ponudila Ljubljana kot Zelena prestolnica Evrope 2016. S pomočjo informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) boš snoval storitve, ki rešujejo izzive povezane z mobilnostjo, onesnaževanjem, oskrbo s hrano, učinkovitejšo rabo energije, zdravstvene izzive, povezane s starajočim se prebivalstvom, itd.

V desetih dneh boš spoznal kreativne pristope k razvoju ideje, sodeloval z izkušenimi mentorji ter v interdisciplinarni ekipi testiral in izpopolnjeval svojo poslovno idejo, razvil poslovni model in komunikacijski načrt, raziskal priložnosti financiranja, se predstavil investitorjem in imel morda kot eden izmed dveh najboljših projektov na poletni šoli priložnost sodelovati na mednarodnem tekmovanju najboljših IKT poslovnih idej.

Poletna šola bo potekala med 12. in 22. julijem 2015 v Ljubljani.

Prijave: Prijave na poletno šolo zbirajo do vključno 15. maja 2015 na spletnem naslovu: www.f6s.com/crea.

Pri izboru udeležencev bodo imeli prednost kandidati s kreativnimi idejami, ki temeljijo na informacijsko-komunikacijskih tehnologijah in imajo potencial čim večjega družbenega in/ali ekološkega vpliva.

Dodatne informacije: Več informacij najdeš na spletnem naslovu: http://www.creasummeracademy.eu/, kjer so predstavljene tudi poletne šole v 5 partnerskih državah projekta CREA.

Projekt CREA je pridobil sredstva iz programa Evropske unije za raziskave in razvoj Obzorje 2020 na podlagi sporazuma št. 644988.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj