Brezplačna konferenca - »Trendi na področju družbene odgovornosti«, Bled

Brezplačna konferenca - »Trendi na področju družbene odgovornosti«, Bled

05. 05. 2015

Datum: 12. maj 2015, od 8.30 do 16.00 ure

Kraj: Bled

Ekvilib Inštitut in UN GC Slovenija vabita na brezplačno konferenco z naslovom: »Trendi na področju družbene odgovornosti« z osrednjo temo Med upravljanjem s tveganji in inovacijami. Soorganizaciji konference se pridružujejo IEDC - Poslovna šola Bled ter Mreža za družbeno odgovornost Slovenije.

Koncept družbene odgovornosti je v poslovnem svetu že dolgo prisoten, pa vendar še ni naredil potrebnega preboja. V zrelih podjetjih je sicer že jasen premik od videnja družbene odgovornosti kot korporativne filantropije in marketinškega orodja k bolj strateški vlogi družbene odgovornosti kot del upravljanja, predvsem v povezavi s tveganji (risk management).

  • Ali je to dovolj za transformativno vlogo, ki naj bi jo družbena odgovornost nosila in ali ni družbena odgovornost morda obstala na mestu in se izpela v svoji vlogi?
  • Ali je naslednja stopnica v razvoju družbene odgovornosti njena večja vloga v upravljanju z inovacijami?
  • Kako se družbena odgovornost lahko še bolje umesti v upravljavske procese, kot so upravljanje tveganj, skladnost poslovanja, upravljanje s kadri, varovanja okolja, in kaj se ti procesi lahko naučijo od družbene odgovornosti?
  • Kako naj se družbena odgovornost bolj aktivno umesti v sisteme inoviranja in zakaj je pomembno, da je v procesu inovacij vidik družbene odgovornosti prisoten od samega začetka?
  • Ali je domet družbene odgovornosti le na osebni in organizacijski ravni, ali lahko poseže tudi na sistemsko družbeno raven?

Na ta in številna druga vprašanja boste, s pomočjo interaktivnih procesov, skušali odgovarjati s pomočjo praktikov, strokovnjakov in raziskovalcev družbene odgovornosti.

Program

Udeležba na konferenci je brezplačna, prijava pa je možna do 8. maja 2015 oz. do zasedbe vseh prostih mest.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj