Znani so polfinalisti vseslovenskega podjetniškega tekmovanja za mlade POPRI 2015

Znani so polfinalisti vseslovenskega podjetniškega tekmovanja za mlade POPRI 2015

07. 04. 2015

Vir in informacije: http://www.startup.si/, 1. 4. 2015, Avtor: Stanislava Vabšek

Kar 160 mladih podjetnih talentov, ki je tekmovalo na podjetniškem tekmovanju POPRI v treh starostnih skupinah (osnovnošolci – zadnja triada/ dijaki/ študenti, diplomanti in ostali odrasli), je oddalo njihove pisne podjetniške naloge na upravo Primorskega tehnološkega parka in se potegovalo za uvrstitev v polfinale. Naloge je pregledala 11 članska strokovna komisija, sestavljena iz pedagoških delavcev in uspešnih lokalnih podjetnikov ter med tekmovalci izbrala 10 polfinalistov iz posameznih kategorij.

Polfinalisti se bodo 7. aprila 2015 osebno predstavili pred komisijo s kratko predstavitvijo njihove podjetniške ideje, 'pitching-i' in se potegovali za uvrstitev v finale. Pitchingi bodo potekali v Primorskem tehnološkem parku od 14. ure naprej, medtem ko bo predstavitev finalistov in slavnostna razglasitev zmagovalcev potekala 23. aprila 2015 ob 19. uri v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici. Na zaključni prireditvi bomo podelili tudi nagrado za najbolj ''popoprano idejo'', ki jo bomo izbrali med vsemi tekmovalci, tudi tistimi, ki se v finale niso uvrstili. Nagradni sklad znaša 5.000 EUR.

Podjetniško tekmovanje POPRI, ki ga organizira Primorski tehnološki park že 10. leto zapored, je letos prvič razširil tekmovanje na celotno državo. Prijavili so se tekmovalci iz celotne Slovenije; Ljubljane, Maribora, Kopra, Kočevja, Celja, Novega mesta, Kranja in Ptuja. Prijavljene podjetniške ideje prihajajo iz različnih področij, od arhitekture do avtomobilizma, kar priča na veliko mero kreativnosti in inovativnosti mladih na raznolikih področjih.

Podobno velja za podjetniške ideje, ki so se uvrstile v polfinale. V kategoriji osnovnošolcem so se v polfinale uvrstile 4 ideje iz Nove Gorice, 2 iz Renči, 1 iz Kobarida, 1 iz Žirija ter 1 iz Ljubečnega ter 1 iz Ajdovščine. Med dijaki so se v drugi krog uvrstile 3 podjetniške ideje iz Kočevja, 1 iz Kopra in 1 iz Zreč, 2 iz Ljubljane, 1 iz Ptuja ter 2 iz Nove Gorice. Polfinalne podjetniške ideje najstarejše kategorije pa so se razporedile po sledečih slovenskih krajih: 5 iz Nove Gorice, 1 iz Novega mesta, 2 iz Maribora ter 2 iz Tolmina.

Vsi zainteresirani ste vabljeni, da se 7. aprila 2015 ob 14. uri udeležite osebnih predstavitev polfinalistov tekmovanja. Podrobnejši seznam polfinalistov, njihovih podjetniških idej, mentorjev in šol iz katerih prihajajo, najdete na spletni strani Primorskega tehnološkega parka.

Dodatne informacije: Maja Rajer Obid, vodja POPRI, Tel: (05) 393 24 51, e-pošta: maja.rajer@primorski-tp.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj