Informativna delavnica - »Novosti za mlade kmete«, Koper

Informativna delavnica - »Novosti za mlade kmete«, Koper

17. 03. 2015

Datum: 18. marec 2015, ob 18.00 uri

Kraj: v sejni sobi KZ Agraria Koper, Ulica 15. maja 17, Koper

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica v sodelovanju s Kmetijsko zadrugo Agraria Koper organizira informativno delavnico, kjer bodo svetovalci  predstavili novosti, ki so v novem finančnem obdobju kmetijske politike 2014 -20120 predvidene za mlade kmete.

Delavnico bodo izvedli v sredo, 18. marca 2015, ob 18.00 uri v sejni sobi KZ Agraria Koper, Ulica 15. maja 17, Koper.

Program:

  • Spremembe I. stebra kmetijske politike: plačilne pravice, zelena komponenta, proizvodno vezana plačila, shema za mlade kmete
  • Predstavitev ukrepa Programa razvoja podeželja 2014-20 »Pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete«
  • Predstavitev ostalih ukrepov PRP 2014-20 v povezavi z mladimi prevzemniki
  • Kako pridobiti certifikat nacionalne poklicne kvalifikacije s področja kmetijstva ali s kmetijstvom povezane dejavnosti
  • Predlog za izvedbo tečaja za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije »živinorejec/ka«

Pri ukrepu »Pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete« morajo imeti upravičenci ustrezno poklicno znanje in usposobljenost že ob oddaji vloge. Če torej nimate ustrezne izobrazbe s področja kmetijstva ali kmetijstvom povezane dejavnosti, morate razmisliti o pridobitvi certifikata nacionalne poklicne kvalifikacije.

Vljudno vabljeni vsi, ki vas tematika zanima, tako mladi, kot tisti starejši, ki razmišljate o prenosu kmetije na mlajšo generacijo. Pogovorili se boste tudi o vsebinah in znanjih, ki bi jih želeli pridobiti z izobraževanji v prihodnje.

Prijave: Prosijo vas, da svojo udeležbo potrdite po telefonu na številko: 63 040 62 ali na e-naslov: elizabeta.bonin@go.kgzs.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj