Izzivi mladim - brezplačne izkustvene delavnice za mlade, Ljubljana

Izzivi mladim - brezplačne izkustvene delavnice za mlade, Ljubljana

20. 01. 2015

Datum:

  • UVODNI DEL: četrtek, 22. 1. 2015 od 17.00 do 20.00 ure in petek, 23. 1. 2015, od 9.00 do 18.00 ure
  • ZAKLJUČNI DEL: petek, 30. 1. 2014, od 9.00 do 18.00 ure

Kraj: v prostorih Uradnega lista RS, Dunajska cesta 167, Ljubljana

Želite povečati možnost za zaposlitev? Vas zanimajo konkretni izzivi, s katerimi se soočajo podjetja? Želite pridobiti konkretne stike z uspešnimi podjetji?

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo v letu 2015 v okviru svoje blagovne znamke Mladim se dogaja pričela z izvajanjem novega programa, ki bo predstavljal podlago za sistematično spodbujanje sodelovanja mladih s podjetji.

Namen projekta Izzivi mladim je mlade med 15. in 29. letom starosti spodbuditi k ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti ter razvijanju spretnosti, ki bodo vplivale na njihov nadaljnji osebni in poklicni razvoj, podjetjem pa dati možnost pridobitve novih, svežih idej za rešitev njihovega izziva.

Serija brezplačnih dogodkov, ki jih bomo v letu 2015 izvajali v okviru programa Izzivi mladim je namenjena ambicioznim in izzivov željnim posameznikom - dijakom, študentom, iskalcem prve zaposlitve, brezposelnim - skratka vsem mladim med 15 in 29 letom.

Ne zamudite izjemne priložnosti! Vložite vaš čas in znanje ter pridobite: 

  • strokovno mentorstvo,
  • možnost za reševanje konkretnih izzivov prihodnosti,
  • izkustveno učenje in usposabljanje za vitko inoviranje,
  • mreženje s potencialnimi delodajalci.

Enotedenske delavnice se bodo skozi vse leto odvijale po celotni Sloveniji

1. UVODNI DEL (2 dni): predstavimo vam metode spodbujanja ustvarjalnosti in inovativnosti, predstavniki podjetij pa predstavijo problematiko in konkretne izzive, s katerimi se srečujejo v okviru svojega poslovanja in se jih bodo ekipe mladih lotile v enotedenskem strokovno vodenem programu;

2. SKUPINSKO DELO MLADIH EKIP (6 dni): ekipe bodo s pomočjo mentorjev iskale, razvile in na trgu na hitro preverile nekaj povsem novih konceptov in poskusile razviti poslovni model, ki bo ustrezno reševal izziv podjetja. Ekipe bodo pri preverjanju konceptov na terenu deležne podpore mentorjev preko spletne komunikacije in orodij.

3. ZAKLJUČNI DEL (1 dan): ekipe svoje rešitve predstavijo ostalim sodelujočim ekipam in predstavnikom podjetij. Omogočili pa bomo tudi individualne pogovore s predstavniki podjetij, kar je odlična priložnost za dogovore in morebitna nadaljnja sodelovanja.

Mladi se bodo v delavnicah ukvarjali z dejanskimi izzivi podjetij, z iskanjem svežih, inovativnih rešitev pa bodo pridobivali nova znanja, praktične izkušnje in spretnosti ter imeli možnost navezati stik s podjetji, ki lahko v prihodnje postanejo njihovi delodajalci. Sodelujoča podjetja bodo z vključevanjem mladih v reševanje svoje problematike, ki prinašajo novo energijo, svež pogled in neobremenjeno ustvarjalnost in podjetnost, prišla do povsem novih rešitev, obenem pa na ta način mlade tudi preizkusila pred morebitnim dolgoročnejšim sodelovanjem.

Prva izkustvena delavnica že v januarju!

Prvi dogodek bo potekal med 22. in 30. januarjem 2015:

  • UVODNI DEL: četrtek, 22. 1. 2015 od 17. do 20. ure in petek, 23. 1. 2015, od 9. do 18. ure.
  • ZAKLJUČNI DEL: petek, 30. 1. 2014, od 9. do 18. ure.

Delavnice bodo potekale v prostorih Uradnega lista RS, na Dunajski cesti 167, v Ljubljani.

Dodatne informacije in prijave

Serijo brezplačnih dogodkov, ki bo potekala v okviru izkustvenih delavnic "Izzivi mladim" izvaja Javna agencija SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo v okviru programa Spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi, katerega namen je tudi spodbujanje osnovnih in srednjih šol k izvajanju aktivnosti, ki so usmerjene v spodbujanje ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti osnovnošolcev in dijakov.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj