Kako bodo morala podjetja oglaševati na facebooku po novem letu?

Kako bodo morala podjetja oglaševati na facebooku po novem letu?

23. 12. 2014

Vir in informacije: Data d.o.o., 11. 12. 2014, http://data.si/, Avtor: Anja Grahek

Na facebooku bodo s 1. januarjem 2015 uvedli nova pravila, ki se veljajo predvsem za tiste, ki uporabljajo najpopularnejše družbeno omrežje za prodajo in promocijo svojih izdelkov ali storitev in bodo tudi v prihodnosti želela oglaševati na facebooku. Algoritmi bodo še strožji, vaše objave pa bodo še manj vidne, saj bodo po novem promocijske objave ločene od kakovostnih objav.

Veliko malih podjetij uporablja družabna omrežja za trženje, promocijo in prodajo, predvsem facebook jim predstavlja ključno trženjsko orodje. Časi, ko je bil facebook brezplačno promocijsko orodje, so mimo. Vaše objave bodo sedaj vidne samo, če bodo imele večji doseg, to bodo pa dosegle le plačane objave.

Z novimi facebook pravili želijo doseči, da bi podjetja opustila “nabiranje” všečkov na račun nagradnih iger, saj število všečkov določene strani več ne pomeni večje vidljivosti v newsfeedu. Podjetja, ki bodo nabirala nekakovostne všečke od ljudi, ki jih vaša vsebina sploh ne zanima, bodo kaznovana s še manjšo vidljivostjo.

Kakovost vaše objave bo sorazmerna z vidljivostjo, zato podjetjem priporočajo, da se usmerijo predvsem v objavljanje kakovostnih objav in pridobivanje všečkov ljudi, ki jih njihova vsebina zanima.

Novost bo tudi odjava od določenih tipov oglasov, ki jih ne boste želeli videti v newsfeedu. Iz katere koli naprave se boste od oglasov odjavili, se bo odjava upoštevala na vseh napravah, na katerih boste dostopali do svojega facebook profila.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj