SPIRIT Slovenija in japonska organizacija NEDO pričeli s pripravo študij izvedljivosti

SPIRIT Slovenija in japonska organizacija NEDO pričeli s pripravo študij izvedljivosti

23. 12. 2014

Vir in informacije: Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija, 10. 12. 2014, http://www.spiritslovenia.si/

V petek, 5. decembra 2014  je v Ljubljani potekal sestanek med predstavniki Japonske organizacije za napredno energetiko in razvoj industrijske tehnologije (NEDO) ter podjetja Hitachi s predstavniki različnih ministrstev. S tem se je uradno pričela priprava študij izvedljivosti za identifikacijo in izvedbo skupnega slovensko – japonskega demonstracijskega projekta na področju »pametnih skupnosti in pametnih omrežij« v Sloveniji. Čas za pripravo omenjene študije na slovenski strani je do konca maja 2015.

Slovenija vidi Japonsko kot pomembnega strateškega partnerja za dolgoročno sodelovanje, ponovni obisk na visoki ravni pa potrjuje, da obstajajo obojestranski interesi za sodelovanje ter obenem pomeni priznanje dosedanjim aktivnostim z namenom izvedbe prvega skupnega demonstracijskega projekta v Sloveniji, kot prvega koraka na poti dolgoročnejšega sodelovanja med državama.

Več o tem si lahko preberete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj