Za več zaposlovanja dolgotrajno brezposelnih oseb – prejemnikov denarne socialne pomoči

Za več zaposlovanja dolgotrajno brezposelnih oseb – prejemnikov denarne socialne pomoči

15. 06. 2010

Vir in informacije: Zavod RS za zaposlovanje, 1.6.2010, www.ess.gov.si

Zavod za zaposlovanje je objavil letošnji razpis za pridobitev subvencij v primeru zaposlovanja prejemnikov denarne socialne pomoči.

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je 28. maja 2010 v Uradnem listu (št. 42 /10) in na svoji spletni strani www.ess.gov.si objavil Javni razpis za spodbujanje zaposlovanja dolgotrajno brezposelnih oseb – prejemnikov denarne socialne pomoči za leto 2010. Na voljo je 1.125.000 evrov, to pomeni, da predvidevamo zaposlitev 150 dolgotrajno brezposelnih oseb, ki so v zadnjih 16 mesecih prejemale denarno socialno pomoč najmanj 12 mesecev.

Do subvencije za zaposlitev so upravičeni tržni in netržni delodajalci, ki izpolnjujejo vse pogoje razpisa in ki bodo za določen čas najmanj enega leta neprekinjeno ali za nedoločen čas zaposlili brezposelno osebo, ki je v zadnjih 16 mesecih vsaj 12 mesecev prejemala denarno socialno pomoč.

Delodajalci bodo lahko prejeli subvencijo za zaposlitev v višini:

  • 4.500 evrov, če bodo zaposlili osebe za določen čas najmanj enega leta s 40-urnim delovnim časom na teden (subvencija se bo delodajalcem izplačala v 6 mesečnih obrokih) ter
  • 9.000 evrov, če bodo zaposlil osebe za nedoločen čas s 40-urnim delovnim časom na teden (subvencija se delodajalcem izplača v 12 mesečnih obrokih).

Rok: Prvi rok za oddajo vlog je 21. junij 2010, zadnji pa 6. december 2010, če ne bodo razpoložljiva sredstva porabljena že prej.

Dodatne informacije: Vse podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani Zavoda: www.ess.gov.si, v rubriki Delodajalci -Finančne spodbude.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj