SPIRIT Slovenija vabi na okroglo mizo - »Kako povečati poslovanje z Azerbajdžanom«, Ljubljana

SPIRIT Slovenija vabi na okroglo mizo - »Kako povečati poslovanje z Azerbajdžanom«, Ljubljana

25. 11. 2014

Datum: 27. november 2014, ob 13.00 uri

Kraj: velika sejna soba Generalnega sekretariata Vlade RS, Gregorčičeva 27, Ljubljana

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z častnim konzulatom Slovenije v Azerbajdžanu in Društvom prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana organizira okroglo mizo, na kateri bomo predstavili pomen podporne mreže za slovenska podjetja v Azerbajdžanu.

Dogodek bo v četrtek, 27. novembra 2014, ob 13.00 uri v veliki sejni sobi Generalnega sekretariata Vlade RS na Gregorčičevi 27 v Ljubljani.

V času priprav in izvedbe gospodarskih delegacij ter poslovnih srečanj z azerbajdžanskimi podjetji v Bakuju januarja in oktobra 2013 so slovenska podjetja s področja gradbeništva, projektiranja, energetike, navtike, promocije in turizma prepoznala pomen povezanega vstopanja na perspektivni trg Azerbajdžana. Tako je skupina slovenskih podjetij na področju projektiranja (SBA - Slovene Business Alliance) začela oblikovati skupino ter razvijati internetno stran za večjo prepoznavnost podjetij v skupini. Skupini so se pridružila še podjetja iz energetike, gradbeništva, navtike in turizma ter družbene odgovornosti zaradi kompatibilnosti pri celoviti izvedbi bodočih poslov doma in v Azerbajdžanu. V povezani skupini je trenutno več kot 40 podjetij in je odprtega tipa, zato se podjetja vanjo lahko vključijo kadarkoli, vendar ob predpostavki, da je to skladno z njihovim poslovnim interesom ter možnostmi vstopanja v prihodnje poslovne konzorcije za izvedbo večjih poslov tako v Azerbajdžanu kot tudi v Sloveniji.

Slovenska podjetja se zavedajo, da se do poslov v Azerbajdžanu ne da priti na daljavo, zato je treba imeti svoje predstavništvo v Azerbajdžanu. Zato je eden od pomembnejših ciljev povezanih podjetij v skupini ustanovitev pravnega subjekta (podjetja) v Bakuju, ki bo lahko v prihodnje imel funkcijo slovenskega poslovnega kluba in bo podjetjem omogočal izvedbo sestankov in srečanj z azerbajdžanskimi podjetji.

Zato bo v četrtek, 27. novembra 2014, ob 13. uri v veliki sejni sobi Generalnega sekretariata Vlade RS na Gregorčičevi 27 v Ljubljani organizirana okrogla miza z naslovom "Kako povečati poslovanje z Azerbajdžanom" z individualnimi B2B pogovori.

Program okrogle mize

Udeležba na okrogli mizi je brezplačna, potrebna je predhodna prijava.

Prijave: SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja, ki jih zanima udeležba na okrogli mizi, da svoj interes za udeležbo na okrogli mizi potrdite z elektronsko prijavnico najkasneje do 26. novembra 2014.

Dodatne informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, Kontaktna oseba: Tanja Drobnič, Tel: (01) 5891 894, e-pošta: tanja.drobnic@spiritslovenia.si.

Ob izkazanem interesu slovenskih podjetij bo javna agencija SPIRIT Slovenija organizirala tudi izhodno gospodarsko delegacijo ter skupaj z azerbajdžansko agencijo AZPROMO tudi poslovna srečanja med slovenskimi in azerbajdžanskimi podjetji februarja/marca 2015 ob uradni otvoritvi slovensko - azerbajdžanskega poslovnega kluba pod pokroviteljstvom častnega konzula Republike Slovenije v Republiki Azerbajdžan g. Elnurja Allahverdiyeva.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj