Poslovna konferenca - »Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva«, Bled

Poslovna konferenca - »Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva«, Bled

04. 11. 2014

Posvet s slovenskimi podjetniki in gospodarskimi ustanovami iz tujine

Datum: 19. in 20. november 2014

Kraj: v veliki dvorani IEDC Bled School of Management, Bled

Na pobudo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu bo 19. in 20. novembra 2014 v prostorih IEDC Bled School of Management potekala že 6. poslovna konferenca z naslovom: "Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva".

Gre za posvet s slovenskimi podjetniki in poslovnimi ustanovami pretežno iz Avstrijske Koroške (predvidoma pa tudi iz južne Nemčije, severne Italije, Hrvaške,…), na katerega so v prvi vrsti vabljeni predvsem podjetniki in obrtniki zgornje-gorenjske regije, seveda pa ste vabljeni in dobrodošli tudi vsi drugi iz domovine in tujine.

Urad želi s konferenco na lokalni ravni povezati podjetnike iz lokalnega okolja s podjetniki slovenskega rodu v zamejstvu in zdomstvu. Na posvetu aktivno sodelujejo tudi združenja zunaj meja RS, katerih poslanstvo je med drugim prav pomoč podjetnikom iz Slovenije pri prodiranju na tuja tržišča in navezovanju čezmejnih poslovnih stikov vseh vrst.

Takšne ustanove, pa tudi sami podjetniki slovenskega rodu, so dragocen vir informacij o posebnostih zakonodaje in poslovanja v tujini, hkrati pa lahko nudijo pomoč pri navezovanju stikov s posameznimi podjetji, pri premagovanju ovir na področju poznavanja jezika, birokratskih postopkov in sploh poslovne kulture v posamezni državi. Tem tematikam, pa tudi načinom in potem pridobivanja »evropskih« sredstev, bo posvečena velika večina kratkih predstavitev.

Vsekakor pa bo konferenca tudi priložnost za navezovanje čisto konkretnih poslovnih stikov tako z domačimi kot »zamejskimi« podjetniki in obrtniki. Te boste lahko navezovali že tekom plenarnega dela konference, v popoldanskem match-makingu B2B (srečanja ena-na-ena), pa tudi naslednji dan, ko si boste skupaj ogledali nekaj uspešnih podjetij v regiji.

Podobne uspešne konference so potekale oktobra 2012 na Ptuju, aprila 2013 v Idriji ter oktobra 2013 v Termah Čatež.

V veliko pomoč pri navezovanju poslovnih stikov vam bodo že omenjene »splošne« oz. krovne gospodarske organizacije (kot je npr. SGZ iz Celovca), ki razpolagajo vsaka s svojim imenikom članov iz vseh branž. Vendar pa bi želeli interesentom - podjetnikom iz Avstrije in drugod - sporočiti, kakšni potencialni poslovni partnerji jih čakajo na slovenski strani meje.

Enako velja za tiste, ki delujete v tujini, pa bi si želeli navezati stike s slovenskim podjetništvom.

Dodatne informacije in prijave: Urad Vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, Kontaktna oseba: dr. Zvone Žigon, Tel: (01) 230 80 11, e-pošta: zvone.zigon@gov.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj